top of page
Ara

Wavemaker 'Baştan çıkartan fikirler' ile markasını yeniledi

CEO, müşterilerin büyümeyi teşvik etmek için 'aykırı fikirlerle büyülenmek' istediğini söylüyor.

Wavemaker: yeni ikonuna turuncu nokta ekledi

Mark Read'in Global CEO olarak atanması sonrası yeniden yapılanmaya başlayan WPP, ilk olarak kendi kurumsal kimliğini yenilemiş, ardından birçok farklı disiplindeki ajanslarını birleştirerek, daha sade, daha dijital ve küresel büyük ajanslar oluşturmaya başlamıştı.


WPP'nin kurumsal stratejisinin yeni adımında, Wavemaker, kurumsal kimliğini yenileyerek "Baştan çıkartan fikirler" etrafında konumlandırıldı.


Eylül 2019'da kardeş ajansı MediaCom'dan Wavemaker'ın küresel genel müdürü olarak atanan Toby Jenner, "müşterilerimiz ve çalışanlarımız için büyümeyi baştan çıkaracak fikirler sunmak" mottosuyla yeni yaklaşımının önemli bir parçası olduğunu söyledi.


"Dünyada baştan çıkarıcı fikirleri öğrenmek istemeyen bir müşteri olduğunu düşünmüyorum," dedi Jenner, "yeni Wavemaker" vaadinin "baştan çıkarıcı fikirleri" dediği şeyin arkasındaki düşünceyi anlatıyor.


"Biz her zaman büyümek için daha iyi bir yol olduğuna inanıyoruz"

Wavemaker, büyük ölçüde yerel ve bölgesel müşteri tabanına sahip ilk beş küresel medya ağında yer alıyor ve ajansın dünyadaki ofislerinden daha agresif büyüme beklentisinde olan Jenner'e göre daha güçlerini birleştiren ajansların tek çatı altında toplanması, daha büyük ve küresel markaların konkurlarında başarı elde edilmesinin önünü açacağını ifade etti.


Ekibi yeni bir küresel işletim sistemi oluşturdu. "Sıralı" değil, "modüler" bir yaklaşıma sahip olan kışkırtıcı planlama aracını içerir.


Ajans üç farklı alana odaklanıyor: bugün yeni büyüme fırsatlarını keşfetmek; daha akıllı teknoloji ile sürekli büyümeyi en üst düzeye çıkarmak; ve insan odaklı motivasyonlar yoluyla geleceği şekillendirmek.


Wavemaker’ın yeni logosunda "r" harfinin sağ tarafında turuncu bir top bulunan siyah harflerden oluşmakta. Websitesinin açılış animasyonu olarak zıplayan bir top karşılıyor.


Ajans, WPP dijital mağazası Mirum'un "görünüm ve his" konusunda görsel marka ve bağımsız marka ajansı NB Studios'un görsel kimliğiyle yardımıyla markayı yeniden yapılandırdı.


Wavemaker, WPP'nin MEC ve Maxus'u birleştirmesiyle 2018'de kuruldu, ve Aralık 2018'de atanan ilk genel müdür Tim Castree yönetiminde beklenen çıkışı yapamayan ajans, Jenner'ın CEO olarak atanana kadar 2019'un ilk sekiz ayında arzu edilen başarı elde edilememişti.


Ajansın müşterileri arasında Adobe, Axa, British Airways, Chanel, L’Oréal, Mondelez International ve Netflix bulunmakta.


Jenner, "Geçmişin büyüme modelleri geleceğe hizmet etmeyecek. Her sektörde, her pazarda yerleşik yaklaşımlar ve geleneksel düşünce patlatılıyor. Olağanüstü büyüme şimdi rahatsız edici bir değişim gerektiriyor. Bu değişiklik müşterilerimizden ve çalışanlarımızdan cesaret istiyor. Wavemaker bunu anlıyor. Baştan çıkarıcı, hatta korkusuz bir tavrı yansıtan ismimizi büyütme hedeflerimize her geçen gün yaklaşıyoruz."

Wavemaker, Çin'deki ikinci ve İtalya'daki en büyük medya ajansı konumunda- Şu ara gündemi meşgul eden koronavirüs salgını yüzünden kötü bir şekilde etkilenen iki pazarda, işlerin aksaması endişesine karşılık ajansın nasıl bir strateji belirleyeceği ise merak konusu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page