top of page
Ara

İş Bankası ve Getir, servis bankacılığı için iş ortaklığı kurdu

Türkiye'nin önde gelen hızlı ticaret platformu Getir, finansal hizmetler sunmak amacıyla GetirFinans projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor

İş Bankası ve Getir, servis bankacılığı için iş ortaklığı kurdu

Türkiye'nin önde gelen hızlı ticaret platformu Getir, finansal hizmetler sunmak amacıyla GetirFinans projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. GetirFinans, yasal izinler alındıktan sonra faaliyete geçmeyi hedefliyor.


Türkiye İş Bankası, GetirFinans'a 50 milyon ABD doları yatırım yapma kararı aldı. Bu yatırım, İş Bankası'nın GetirFinans'ın bankacılık hizmetlerini desteklemek amacıyla katılmasını ve aynı zamanda ana yatırımcısı olduğu girişim sermayesi fonu aracılığıyla GetirFinans'a yüzde 20 hisse sahibi olmasını sağlayacak.


İş Bankası'nın bu yatırımı ile GetirFinans, henüz faaliyete geçmeden 250 milyon ABD doları değerlemeye ulaşmış olacak.


Getir, GetirFinans projesi için uzunca bir süredir çalışıyordu. Bu çerçevede, 2021 Eylül'ünde Mastercard'ın Türkiye ve Orta Asya Ülkeleri Genel Müdürlüğünü yürüten Yiğit Çağlayan transfer edilmiş, GetirFinans adı 16 Kasım 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurulmuş ve 27 Nisan 2022 tarihinde tescil edilmişti. Ayrıca, geçen yıl LinkedIn üzerinden yeni iş ilanları paylaşılmış ve sunulacak hizmetin altyapı çalışmalarına hız verilmişti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page