top of page
Ara

Nestlé’nin, sürdürülebilirlik çabaları sonuç vermeye başladı

Nestlé, son beş yılda sürdürülebilir ambalaj konusunda büyük adımlar attı

Nestlé’nin, sürdürülebilirlik çabaları sonuç vermeye başladı

Nestlé, son beş yılda sürdürülebilir ambalaj konusunda büyük adımlar attı. Şirket, plastik ambalaj kullanımını %10,5 azalttı ve 2025 yılına kadar bu oranı daha da düşürmeyi hedefliyor. Ayrıca, şirketin ambalajlarının %81,9'u geri dönüşüm için tasarlanmış durumda ve 2025 yılına kadar bu oranın %95'e ulaşması ve nihayetinde %100'e ulaşması planlanıyor. Bu kapsamda marka, plastik kullanımını azaltmak için farklı yöntemler kullanıyor. Örneğin, yeni Nescafé Dolce Gusto kapsülleri daha az plastik içeriyor ve bu sayede 2.500 ton polipropilen tasarrufu sağlanıyor.


Ancak, geri dönüşüm altyapısının eksik olduğu bölgelerde Nestlé, Avrupa, Afrika, Asya ve Latin Amerika'da 220 inisiyatif ile iş birliği yaparak toplama, sınıflandırma ve geri dönüşüm sistemlerini geliştirmeye yatırım yapıyor. Ayrıca, tek kullanımlık kahve kapsüllerini döngüsel hale getirme ve satış noktası standlarını çevre dostu alternatiflerle değiştirme planları da bulunuyor.


Bu girişimlerin bir parçası olarak, Nespresso ve Vélosophy, kullanılmış kahve kapsüllerini geri dönüştürerek sürdürülebilir bir projeye imza atıyorlar. "RE:CYCLE" adını taşıyan bisiklet, %95 oranında geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış olup içerisindeki alüminyumun %20'si, Nespresso kapsüllerinden elde ediliyor. Bu işbirliği, kahve ve bisikleti bir araya getirerek yenilikçi tasarımı teşvik etmeyi amaçlıyor.


Diğer bir girişim ise, Nespresso ayrıca lüks saat üreticisi Hublot ile sürpriz bir iş birliği yaparak moda dünyasında da dikkat çekiyor. İki İsviçreli marka, sürdürülebilirlik ve döngüsel malzeme kullanımını sergilemek amacıyla 24.000 dolarlık sınırlı sayıda bir saat olan Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin'i piyasaya sürdüler.


Son sürdürülebilirlik yatırımı kapsamında Nestlé, markası için kağıt bazlı, evde kompostlanabilir kahve kapsülleri geliştirmek için Huhtamaki'nin ağaç liflerinin karmaşık şekiller halinde kalıplanmasına izin veren evde kompostlanabilir kağıt bazlı kahve kapsülü, geçen yıl Nespresso tarafından Fransa'da piyasaya sürüldü. Kapsüller, daha geniş çapta tanıtılmadan önce ilk olarak 2023 baharında Fransa ve İsviçre'deki tüketicilerle pilot olarak denenmeye başlandı.


Son olarak, Nestlé'nin sürdürülebilir ambalaj uygulamalarına özel örnekler şu şekilde:


☕ Yeni Nescafé Dolce Gusto kapsülleri, önceki kapsüllere göre %20 daha az plastik içeriyor.

💧 Nestlé'nin Buxton Natural Mineral Water, İngiltere'de %100 geri dönüştürülmüş PET ambalaj kullanmaya geçiyor.

🏠 Nestlé, Malezya'da kapıdan kapıya ev atığı toplama programı yürütüyor.

🍫 Nestlé, Avustralya'da bir ilki gerçekleştirerek, KitKat, belirli ürünlerin ambalajlarında kullanılan geri dönüştürülmüş plastik oranını %90'a yükseltti.


Nestlé'nin sürdürülebilir ambalaj uygulamaları, çevre üzerinde olumlu etkisini açıkça gösteriyor. Marka, ambalaj kullanımını azaltma ve geri dönüşümü teşvik etme konularında anlamlı işlere imza attığını söyleyebiliriz.

Etiketler:

1 yorum
bottom of page