top of page
Ara

Tüketicilerin çoğu uygulama gizliliği konusunda endişeli

API yönetim platformu Axway'in yapılan bir araştırmaya göre tüketiciler, özellikle uygulamalar söz konusu olduğunda gizlilikleri konusunda endişeli

Tüketicilerin çoğu uygulama gizliliği konusunda endişeli

Örneğin, yüzde 74'ü Apple ve diğer teknoloji şirketlerinin reklamverenlerin faaliyetlerini izlemesini engellemesi gerektiğini düşünüyor.


Ayrıca yüzde 76'sı, mobil uygulamaların farklı uygulama ve web sitelerindeki etkinliklerini ve tercihlerini nasıl izlediklerini belirtmesi gerektiğini düşünüyor. Ve yüzde 80'i uygulamaların bunu yapmak için izin istemesi gerektiğini söylüyor. Yalnızca% 15'i yapmamaları gerektiğini düşünüyor ve yüzde 5 emin değil.


Alışveriş yapanlar, Apple’ın yeni Uygulama İzleme Şeffaflığı çerçevesi olan iOS 14.5’in son lansmanını onaylıyor gibi görünüyor.


Tüketiciler en çok bu kişisel veri noktaları ile ilgilenirler:


— Tarayıcı geçmişi: yüzde 53

— Konum izleme: yüzde 51

— Reklam izleme: yüzde 38

— Geçmiş satın alımlar: yüzde 38

— Uygulama içi ayarlar ve izinler: yüzde 36

— Alexa veya Siri izleme: yüzde 32


Yalnızca yüzde 39'u mobil uygulamaların ve reklamverenlerin onları izlemesine izin verir. Diğer bir yüzde 39 buna izin verir ve yüzde 22 emin değil.


Bununla birlikte, yüzde 52, devre dışı bırakma seçeneği verilirse bu tür izlemeye izin verirken, yüzde 32 izin vermez. Ayrıca yüzde 16 emin değil.


Axway CTIO'nun vizyon ve strateji başkan yardımcısı Shawn Ryan, Apple’ın son hamlesi "yıkıcı, evet, ancak buna kullanıcı verilerini iletme konusunda iyi kararlar vermeye zorlama olarak da bakabiliriz" diyor. Ve bu, tüketiciler için daha olumlu bir deneyim yaratarak güven oluşturmak için iyidir." dedi ve ekledi. "Burada güven, rekabet üstünlüğünüz olabilir, çünkü zaten müşterileriyle iyi bir güven düzeyine sahip olanlar önümüzdeki birkaç ay içinde daha az kesintiye uğrayabilir."

0 yorum
bottom of page