top of page
Ara

Tüketici verileri neden yeme içme şirketleri için büyümenin anahtarıdır?

Pek çok insan, bir iş yürütmede verilerin önemini tartışmayacaktır. Doğru teşhis ve başarılı genişlemenin temel taşıdır

Pek çok insan, bir iş yürütmede verilerin önemini tartışmayacaktır. Doğru muhasebenin ve başarılı genişlemenin temel taşıdır. İşe alma ve işten çıkarmada etkilidir. Sezgi de önemlidir elbette, ama sonuçta, içgüdülere dayalı bir kararın doğru olup olmadığını gösterecek olan verilerdir.


Yiyecek ve içecek endüstrisinde veriler de önemlidir çünkü tüketici eğilimlerini anlamamıza yardımcı olur. Bu, insanların isteklerinin her zamankinden daha hızlı ve daha sık değiştiği bir çağda özellikle önemlidir.


Koronavirüs pandemisi suları biraz bulandırdı (aslında bazı durumlarda kutulu peynir ve diğer hazır yemeklerin yenilenen popülaritesi gibi eğilimleri tersine çeviriyor), ancak hızlı hareket eden eğilimler, geçmişten günümüze gelen bir olgu. pandemi. Sosyal medyanın yükselişi, internet etkileyicileri ve gelişen teknolojiler (yapay zekayı ve nesnelerin internetini düşünün) yangını körükleyen başlıca faktörlerden birkaçı.


Tüketici verileri ve piyasa verileri

Yukarıda belirtildiği gibi, birden fazla türde tüketici verisi vardır. Ancak, tüketici eğilimlerine ilişkin içgörü sağlayan daha geniş veri kapsamında bile, alt bölümler oluşturmak yararlıdır.


Yelpazenin bir ucunda, toplu piyasa verileri veya "üçüncü taraf verileri" bulunur. Toplu pazar verileri, odak grupları, anketler ve Nielsen ve Deloitte gibi düşünce kuruluşlarının çalışmaları dahil olmak üzere pazar araştırmalarından gelir.


Piyasa verileri büyük ölçüde geriye dönük olarak tüketici davranışının yönünü bize gösteriyor. Bu çok makro bir yaklaşım ve adil olmak gerekirse, şirketlerin on yıllardır yararlandığı bir yaklaşım. Uzun yıllar boyunca, trendlerin yönlendirildiği yön hakkında tek güvenilir bilgi kaynağıydı.


Ancak şimdi, bir şirketin "birinci taraf verileri" olarak da adlandırılan bireysel tüketicileri ile sahip olduğu etkileşimlere dayanan tüketici verilerine ve tüketicilerin ortak bir şirketle rızayla paylaştığı verilere dayanan yeni kuzeni "sıfır taraf verileri"ne sahibiz. Bu, bazı durumlarda gerçek zamanlı içgörüler sağlayabilen gerçek dünya verileridir. Hiç makro değil -- aşırı derecede mikro. Bir bireyin işlemlerini, tıklamalarını, içeriğini ve bunların tümünü bir araya getirerek izleyebilir. tercihleri ​​ortaya çıkarmak ve davranışı tahmin etmek.


Bu kategorideki veriler, tüketicilerin mobil uygulama, e-ticaret platformu, müşteri hizmetleri merkezi gibi bir şirketin iletişim kanallarıyla ve hatta çalışanlar tarafından sağlanan deneyimlerle doğrudan deneyimlerinden gelir. Hatta yenilikçi biçimler bile alabilirler - örneğin Coca-Cola'nın hem soda dağıtıcısı hem de "iletişim kanalı" olan serbest stil soda makineleri. Tüketicilerin makinede bulunan aromaları karıştırmasına izin veriyorlar, ancak en önemlisi, şirkete hangi aromaların karıştırıldığını - yanı sıra ne zaman, nerede ve ne sıklıkta - şirketin tüketici davranışının nasıl değiştiğini anlamasına ve daha iyi ürün bilgilendirmesine yardımcı oluyorlar. strateji ve pazarlama çabaları.


Faydalan ya da kaybet

Bu makale, şirketlere mümkün olduğu kadar çok tüketici tabanlı veri için çılgın bir mücadeleye ilham verme amacını taşımamaktadır. Nitelik nicelikten daha önemlidir. Aslında, sinyali gürültüden ayırt edemeyecek kadar çok veri varsa, çok fazla veri bir engel olabilir.


Dijital deneyimlerin şirketlerin çok büyük miktarda tüketici verilerini izlemesine ve toplamasına yardımcı olabileceği bir dünyada, benzeri görülmemiş miktarda bilgi biriktirmeye başlamak kolaydır. Gerçek güç (en azından iş dünyasında) yalnızca verilere sahip olmaktan değil, rekabet avantajı elde etmek için onu nasıl kullanacağını bilmekten gelir.


Bu, olabildiğince fazla veri toplamakla ilgili değil, bir işletme olarak amacınıza ve hedeflerinize açıkça hizmet edecek verileri toplamakla ilgilidir. Yiyecek ve içecek şirketleri için bu sonuca giden birkaç açık yol var.


Biri, dikkatlice seçilmiş kaynaklardan veri satın almaktır. Perakendeciler ve diğer alternatif kanallar ve sağlayıcılarla bir iş ortaklığı kurarak, örneğin, başka hangi ürünlerin genellikle kendi ürününüzle birlikte satın alındığını, ürününüzün nasıl, ne zaman ve nerede olduğunu söyleyebilecek faydalı verilere erişebilirsiniz. tükettiği, rakip ürünlere karşı nasıl performans gösterdiği ve çok daha fazlası.


Değerli, tüketici tabanlı veriler elde etmenin diğer yolu, kendi doğrudan tüketiciye yönelik deneyimlerinizi oluşturmaktır. Bazı arayışlarda, bu altın standarttır, çünkü tamamen sahip olduğunuz bozulmamış, birinci taraf verileriyle sonuçlanır. Geçmişte, kendi tüketici verilerinizi oluşturmak çoğu durumda verimsizdi ve maliyeti engelleyecek kadar hantaldı.


Bugün, yazılım hizmetleri ve IoT cihazları aracılığıyla sağlanan inanılmaz yeteneklerle, bu çok gerçek bir olasılık ve büyümeyi hedefleyen herhangi bir şirket için dikkate alınmaya değer bir olasılık. Bu çözümlerin güzelliği, tüketicilerinizin yüzde 100'üne ulaşan bir D2C deneyimine sahip olmanıza gerek olmamasıdır. Tüketici davranışının anlayışlı bir şekilde izlenmesini sağlayacak pazara açılan bir "pencereye" ihtiyacınız var.


Son söz

Devasa miktarda bilgiyi - deyim yerindeyse "büyük veri" - hızlı bir şekilde toplama, analiz etme ve bunlara göre hareket etme yeteneği, yiyecek ve içecek ortamını kalıcı olarak değiştiriyor. Sürekli devreye giren yeni teknolojiler ve yeni uygulamalarla, endüstrinin bundan 10 yıl sonra bile tam olarak nasıl görüneceğini kimse bilmiyor.


Dijital adaptasyonun halihazırda karşılaştığımız birçok başarı öyküsü göz önüne alındığında, inovasyon gecikmesinin açık tehlikeleri ile birlikte, bu alandaki liderlerin (küçük girişimcilerden Fortune 500 yöneticilerine kadar) avantajdan yararlanmaması için hiçbir neden yoktur.

0 yorum
bottom of page