top of page
Ara

Samsung Galaxy S21, kutularında şarj adaptörü ve kulaklık olmadan gelebilir

Apple İPhone 12 ile kutularından şarj cihazını ve kulaklığı kaldırma kararını sonrası rakipleri de benzer strateji izlemeye başladı

Bilindiği üzere Apple, 13 Ekim Salı günü yeni iPhone modelleri olan 12 serisini tanıttı. 4 farklı model ile duyurulan iPhone 12 serisi, Amerikalı teknoloji devinin aldığı yeni bir kararla ses getirmesine neden oldu.

Apple, gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde “çevreyi koruma kapsamında” yeni iPhone 12’lerin kutu içeriğinden şarj adaptörü ve kulaklığı çıkardıklarını duyurmuştu. Kısa bir süre sonra ise bu kararın sadece iPhone 12’ler için alınan bir karar olmadığı öğrenildi. Apple, 11 serisi, XR gibi telefonlarının kutu içeriklerinden de şarj adaptörü ve kulaklığı kaldırdığını açıkladı.

Tüketicilerin olumlu ve olumsuz tepkileri sosyal medyada yankılanırken Apple’ın Asyalı rakipleri Xiaomi ve Samsung, sosyal medya hesaplarından bu yeni kararını hedef alan paylaşımlar yapmışlardı.

İşin ilginç kısmı, Samsung’un yaptığı bu paylaşımın ardından gönderme rakibine benzer haberler ile gündeme gelmesi oldu.

Geçtiğimiz günlerde Samsung’un yeni amiral gemisi modeli olacak S21’in hangi özellikler ile geleceği tartışılmaya başlandı. Konuşulan konulardan biri de Samsung’un S21’in kutu içeriğine şarj adaptörü ve kulaklığı dahil etmeyeceğiydi. Bu bilgi her ne kadar netlik kazanmış olmasa da Samsung’un yaptığı paylaşımı silmesi, söylentilerin doğru olabileceğini gösteriyor.

Samsung, geçmiş senelerde de Apple’ın iPhone 7 modelinden 3.5 mm’lik kulaklık girişini çıkarmasıyla rakibini hedef alan paylaşımlar yapmış ancak kendisi de Note 10 serisi ile birlikte 3.5 mm’lik kulaklık girişine veda etmişti. Bu yüzden Samsung’un söyledikleri ile yaptıklarının birbirini desteklememesi, tüketicinin marka güvenini zedelemesinin yanında markanın prestijini de düşürüyor.


Samsung Galaxy S21'in ekranı ve kamerası görüntülendi

Samsung'un S21 serisi olarak adlandırılması beklenen yeni S serisi amiral gemilerinin render görüntüleri şimdiden internette gündem oldu. 3 farklı model ile piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S21'lerden en büyük olanı Galaxy S21 Ultra olması bekleniyor. Paylaşılan yeni bilgilere göre ise, Galaxy S21 Ultra'nın ekran boyutu tam 6.8 inç olacak.


Samsung'un bu defa hangi işlemci tercihinde bulunacağı kesinleşmiş değil. Ancak ABD ve Çin bölgelerinde yine Qualcomm'u tercih etmesine kesin gözüyle bakılıyorken Galaxy S21'i muhtemelen Snapdragon 875 yonga seti ile geleceği öngörülmekte. Ülkemiz de dahil diğer pazarlarda ise Exynos 2100 işlemci ile bulunacak. Bu arada S21 Ultra'nın 12 GB RAM ve 128 GB depolama alanı da S20 Ultra ile benzer olabilir.


Galaxy S21 Ultra'da 6.8 inçlik Dinamik AMOLED 2X ekran kullanacağı söylenen Samsung'un, bu telefonunda 144Hz ekran tazeleme hızını sunması bekleniyor. Galaxy S21 kameraları hakkında da benzer şekilde net bir bilgi yok fakat raporda, telefonda ön kameranın 40 MP, arka kameranın ise 108 MP şeklinde bulunması bekleniyor. Son olarak S21 Ultra'nın bataryasının ise 5000 mAh kapasitesinde gelebilir fakat bu gelişmeler kesinlik kazanmış değil.

0 yorum
bottom of page