top of page
Ara

Mobilitenin geleceği: markalar için fırsatlar

Değerli araç içi tüketici deneyimi yaratmak.

Kendi kendine giden arabalar gelecekte büyük bir potansiyel pazar alanı olacak. Markalar, tüketicilerle birebir ve toplu olarak iletişim kurmak için birçok yeni fırsata sahip olacak. Bununla birlikte, pazarlamacılar, hangi etkileşimlerin araç içi medya deneyimini geliştireceğini ve böylece markalarını oluşturacağını ve hangilerinin yolcular için istilacı ve sinir bozucu olabileceğini dikkatlice düşünmelidir.


Örneğin, 2018'de BMW, otomobil içi reklamcılığın BMW'nin lüks bir otomotiv şirketi olarak marka imajıyla uyumlu olmadığını düşündüğü için otomobillerinin dijital ekranlarında reklam göstermeyeceğini duyurdu. Doğrudan yolculara reklam vermek norm haline gelirse, tüketicilerin reklamsız bir robotaxi kiraladıkları veya reklamsız bir araba satın aldıkları Çin'in video yayın platformları tarafından sunulanlara benzer VIP modeller yaratan veya takımın ardından daha fazla araç içi işletim sistemi görebiliriz.


Araç içi deneyim geliştikçe, medya, hizmet, içerik, ticaret ve reklamcılık arasındaki sınırlar büyük olasılıkla veri ve teknolojiyi kullanarak kusursuz deneyimler yaratmak için çözülecektir. Potansiyel tuzaklardan kaçınmak için markalar verimlilik ölçütlerine ulaşmak yerine gerçekten değerli tüketici deneyimleri yaratmaya odaklanmalıdır.


Hızlı tüketim ürünleri (FMCG)

Tüketiciler rutin kararları giderek AI'ya devrederken, FMCG markaları üç yönlü bir yaklaşım benimsemelidir. İlk olarak, markanın kategoride bir numara olmasını sağlamak için bugünün algoritmalarını anlamanın ve optimize etmenin yollarını bulun. İkinci olarak, görünür kalmak için veri sinyallerini ve tetikleyicileri kullanın. Örneğin, akşam gidip gelmek için markanın ürünlerinden birini kullanan ilham verici bir tarif gösterin. Son olarak, tüketicileri araç içi satın alımları denemeye teşvik etmek için yeni yollar bulun. Örneğin, bir video oyunu içeren bir içerik işbirliğinin bir parçası olarak, özel sürümlerin veya oyundaki bir sonraki seviyenin kilidini açmak için sınırlı sayıda snack bar sipariş edilebilir ve hareketli bir araca teslim edilebilir.


Lüks tüketim

Birinci sınıf otomobillerin içindeki görüntüler, yüksek moda dergilerindekilere benzer şekilde lüks markalar için değerli bir reklam alanı haline gelecek, ancak çok daha büyük hedefleme ve dinamik mesajlaşma yetenekleriyle. Lüks markalar ayrıca değerlerini ve mirasını iletmek için sürükleyici marka hikaye anlatımı fırsatlarını aramalı, örneğin araba iç mekanlarını ortak markalama, VR belgeselleri oluşturma, sanal kişisel stil hizmetleri sunma veya araca beyaz eldiven teslimat hizmeti sunan canlı moda şovları gibi.


Perakende

Perakendeciler, CRM iletişiminin bir uzantısı olarak araçlar ve mobilite uygulamaları aracılığıyla gerçek zamanlı, konuma dayalı özel öneriler ve tekliflerle müşterileri hedefleyebilirken, diğer araç içi teknolojiler de alışveriş yapılabilir video, canlı yayınlanan moda şovları ve etkileyicinin ve sosyal kelimelerin daha fazla kullanılmasını sağlayabilir.


Teknoloji

Kendi kendini süren 5G bağlantılı otomobil, teknoloji markaları için nihai “showrooming” fırsatını temsil ediyor. Deneyim işletim sistemine sahip olmak için (henüz) mücadele etmeyen, ürünlerini sorunsuz bir kullanıcı deneyimi için arabalara entegre eden markaların örneklerini gördük, örneğin Apple CarPlay. Özel araçlarda, robotakside ve toplu taşımada önceden yüklenmiş teknoloji, keşif, deneme ve dönüşüm sağlamak için büyük bir fırsattır.


Seyahat ve misafirperverlik

İlham verici içeriği bu pazarda kullanmak için büyük fırsatlar var. Örneğin, havaalanına giderken, bir yolcuya yaklaşmakta olan varış yeri hakkında markalı bir seyahat belgeseli gösterilebilir; veya influencer tarafından seçilmiş seyahat rehberleri, restoran ve otel önerileri ve rezervasyonlar gibi konuma dayalı hizmetlerle birlikte, popüler turistik destinasyonlarda robotaksiste sunulabilir.


Daha ayrıntılı bilgi için MediaCom'un Mobilitenin Geleceği raporunu buradan indirebilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page