top of page
Ara

Microsoft Teams yeni özelliğiyle Zoom ile rekabeti farklı boyuta taşıyor

Hiç şüphe yok ki, 2020 video konferans hizmetinin yılıydı, Zoom ve Microsoft Teams ön plandaydı

Microsoft Teams yeni özelliğiyle Zoom ile rekabeti farklı boyuta taşıyor

Hiç şüphe yok ki, 2020 video konferans hizmetinin yılıydı ve Zoom ve Microsoft Teams ön plandaydı. 2021'de, bu savaş yavaşlama belirtisi göstermiyor. Microsoft Teams, yakında çıkması gereken yeni bir özelliği duyurdu: Dinamik Görünüm.


İlk olarak Microsoft ürün pazarlama müdürü Remco de Kramer tarafından LinkedIn'de açıklanan yeni Teams özelliği, konuşmacı ve sunum videolarının aynı boyutta olduğu ve yan yana görüntülenebileceği anlamına geliyor.


"Galeri otomatik olarak optimize edildi veya görünümü kişiselleştirmek için kontroller verildi" diye açıkladı. Şu anda Microsoft Teams'de paylaşılan içeriği izlerken, konuşmacının görüntüsü oldukça küçük.


WindowsLatest'ın haberine göre, Windows 10 kullanıcılarının Dinamik Görünüm özelliğini Mart 2021'de aktif edilmesi bekleniyor. Yeni Microsoft Teams özelliği, geçen yıl başlatılan ve toplantıları daha kişisel hissettirmeyi amaçlayan "Birlikte Modu" özelliğine dayanıyor.


Microsoft, video konferanslarınızın bazen kopukluk hissedebileceğini bilir ve Birlikte Modu, Teams'in iş arkadaşlarınızla tek bir odada olduğunuzu gösterir.


Daha fazla yeni Microsoft Teams özelliği

Microsoft ayrıca Aralık ayında bir dizi yeni Teams özelliğini kullanıma sundu. Microsoft bu hafta bir blog paylaşımında, toplantınızı tartışmalar ve beyin fırtınası için daha küçük gruplara ayırmanıza olanak tanıyan sanal ara odaları da dahil olmak üzere geçen ay kullanıma sunduğu tüm yetenekleri özetledi.


Microsoft ayrıca, salgın sırasında sanal olaylar devam ederken, canlı etkinlikler sınırındaki uzantıların 30 Haziran 2021'e kadar kullanılabileceğini de doğruladı. Bu arada, Teams'de neler olup bittiğini takip etmeyi kolaylaştırmak için bire bir aramalar için canlı altyazılar dahil olmak üzere bazı yeni arama özellikleri sunuyor.


Geçtiğimiz yılda, Teams Zoom için kötü bir saniyeydi, ancak şimdi platform, kullanıcı sayılarının arttığı yeni özelliklerin eklenmesiyle bu sayının katlandığını ekliyor. Bu hafta Financial Times'daki bir makalede, şirketin CEO'su Satya Nadella, Microsoft’un odak noktasının Teams'i kullanıcıların Office uygulamalarına erişebilecekleri bir kanal yapmaya nasıl yöneldiğini anlattı.


Yakın zamanda piyasaya sürülen Advanced Communications, Microsoft'un Teams'i diğer hizmetlerine entegre ettiğini görüyor, ancak Zoom, yakın zamanda piyasaya sürdüğü Zapps, Teams'in sahip olmadığı uçtan uca şifreleme eklenmesi ve olası yeni e-posta hizmeti ile de pazarda söz sahibi olmak istiyor.


2021'e yalnızca bir hafta kaldı ve video konferans savaşı şimdiden artıyor. İlginç bir yıl olacak.

0 yorum
bottom of page