top of page
Ara

IKEA, satış stratejisini değiştiren yapay zeka ile çalışanlarına yatırım yapıyor

IKEA, ev geliştirme hizmetlerini genişletmek için çağrı merkezi çalışanlarını iç mimar danışmanları olarak eğitiyor

IKEA, satış stratejisini değiştiren yapay zeka ile çalışanlarına yatırım yapıyor

IKEA, ev geliştirme hizmetlerini genişletmek için çağrı merkezi çalışanlarını iç mimar danışmanları olarak eğitiyor. Ayrıca, rutin müşteri sorularını yapay zeka botu Billie'ye devretmeyi hedefliyor. 2021 yılından bu yana Ingka Grubu'na bağlı olarak 8.500 çağrı merkezi çalışanı iç mimar danışmanı olarak yetiştirildi. Son iki yılda Billie, müşteri sorularının %47'sini çağrı merkezlerine yönlendirdi.


IKEA, Nisan ayında Avrupa'nın bazı bölgeleri, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer bazı ülkelerden sonra İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde iç mimarlık hizmetlerini genişletti. İngiltere'de müşteriler, 25 sterlin ($31,44) karşılığında 45-60 dakikalık bir iç mimarlık danışmanlık video görüşmesi ve önerilen ürün listesinden yararlanabiliyor. Ayrıca, 125 sterlin ödeyerek üç iş yeri tasarım danışmanlığı, bir zemin planı ve 3D görseller alabiliyorlar.


Ingka Grubu, ürün ve hizmetlerin satışının gerçekleştiği uzaktan iç mimarlık kanalının gelir payını artırmayı hedefliyor. 2022 mali yılında bu kanal, toplam gelirin %3,3'ünü oluşturarak 1,3 milyar avro ($1,40 milyar) gelir elde etti. Ingka Grubu, 2028 yılına kadar bu payı %10'a çıkarmayı ve gelecekteki Z kuşağı müşterilere hitap etmeyi amaçlıyor.


Ingka bünyesinde yer alan marka olan IKEA, 2022 mali yılında web sitesi üzerinden yapılan çevrimiçi ürün satışlarıyla toplam satışların %25'ini, yaklaşık 9,9 milyar avro olarak kaydetti.


IKEA'nın Amerika Birleşik Devletleri'nde 2 milyar avroluk genişleme planlarına uygun olarak yaptığı dijital hizmetlere yapılan yatırım, rakip Wayfair'in "Dijital Tasarım Stüdyosu" adıyla tanıttığı mağaza içi kiosk trendine uyuyor. Bu kioskta müşteriler, odaların dijital modellemelerinde mobilya stillerini ve düzenlemelerini deneyimleyebiliyorlar.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page