top of page
Ara

IAB: Podcast reklamcılığı bu yıl 1 milyar doları aşacak

Önde gelen ses platformlarının yeni içerik ve reklamveren dostu teknolojiye düzenli yatırımı, büyümede önemli bir itici güç oldu

IAB: Podcast reklamcılığı bu yıl 1 milyar doları aşacak

PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından IAB için yapılan ve derneğin Podcast Upfront'ta Çarşamba günü yayınlanan bir podcast geliri araştırmasına göre, ABD podcast reklamcılığı önümüzdeki iki yıl içinde de son on yılın tamamında olduğu kadar büyümeye hazırlanıyor.


Podcast reklam geliri 2019'da 708 milyon dolardan 2020'de 842 milyon dolara yükseldi ve dördüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 37'lik özellikle güçlü bir kazanç sağladı.


Pandemi sırasında evde podcast dinleme, içerik ve izleyici boyutunda büyümeye yol açtı - tüketicilerin programlamayı faaliyetlerinin çoğuna entegre etmesiyle - ve daralan ekonomiye rağmen reklamveren yatırımı izledi.


Daha da önemlisi, daha büyük markalar podcast reklamcılığının satış hunisinde işe yarayabileceğini keşfetmeye başladı.

IAB: Podcast reklamcılığı bu yıl 1 milyar doları aşacak

2020'de podcast reklam gelirlerinin yüzde 45'lik payıyla, marka reklamcılığı artık yüzde 51 ile doğrudan yanıtla eşitliğe yaklaşıyor. Örneğin, doğrudan tüketiciye satış yapan markalar yüzde 19'luk payla kategori bazında en çok harcama yapan markalar olmaya devam ederken, ilaçların payı yıldan yıla iki kattan fazla artarak yüzde 9'a yükseldi.


Önde gelen ses platformlarının yeni içerik ve reklamveren dostu teknolojiye düzenli yatırımı, büyümede önemli bir itici güç oldu.


Rapora göre, dinleyicinin indirildiği noktada reklam yerleştirmeyi mümkün kılan dinamik olarak eklenen reklamlar, gelir payını bir önceki yıla göre yüzde 48'den yüzde 67'ye çıkardı.


Pazarlamacıların mesajlaşmayı hızlı bir şekilde özetlemeye ihtiyaç duydukları bir dönemde, daha uzun üretim / teslim sürelerine sahip medya kanallarına alternatif olarak dinamik reklam ekleme konumlandırılmış podcasting için mevcut yetenek ve envanter.


IAB Media Center'ın başkan yardımcısı Eric John, platformun mesajlaşma esnekliğine ek olarak, reklamverenler podcast'e yatırımı artırmaya devam ediyor çünkü "bir reklam yayınladıklarında kasa çalıyor".


Haber, yüzde 22'lik payla podcast reklamcıları için en iyi içerik türü olmaya devam etti. Biçimsel olarak, spiker tarafından okunan, önceden üretilmiş reklamlar, alıcıların eline daha fazla kontrol veren, paylarını yüzde 27'den yüzde 35'e çıkardı. Analiz, ana bilgisayar okuma, reklam türüne göre gelirin yarısından fazlasını temsil etmeye devam ediyor ve alıcıların, içerik oluşturucuların dinleyicileriyle olan doğrudan, etkili ilişkiye dokunma arzusunu gösteriyor.


Videonun ortasında gösterilen spot yerleşimler, reklam gelirinin dörtte üçünü (yüzde 76) oluşturmaya devam etti.


Podcast reklamlarının yarısı 30 saniyeden uzundu. Rapora göre, satıcılar yaratıcı hikaye anlatımına elverişli daha uzun sesli reklamlar buluyor.

IAB: Podcast reklamcılığı bu yıl 1 milyar doları aşacak

Rapor, ileriye bakıldığında, diğer medyalar gibi podcast'lerin de önümüzdeki aylarda tüketiciler salgın öncesi faaliyetlere devam ettikçe, dinleyicilerin dikkatini çekmeyi zorlaştıracak şekilde dikkatin bir miktar düşebileceğini belirtiyor.


Durmaları ve başlamaları beklenen yüz yüze etkinliklere geçişle birlikte, reklamverenler kitlelerin içerikleriyle nasıl ve neden etkileşime girdiğini izlemeye devam etmeli ve içeriği önlemek için ev içi ve ev dışı tüketim için içeriği optimize etme ve tanıtma planları yapmalıdır. seyirci azalır.


Ek olarak, platformun tam potansiyelini gerçekleştirmek için alıcıların ve satıcıların, sunucu tarafı indirmelerin ötesine geçen ve hedef kitleye dayalı, gerçek zamanlı bir içerik görünümü ve reklam etkileşimi sağlayan ölçüm standartları oluşturmak için işbirliği yapması gerekir.


Reklamverenler ayrıca podcast endüstrisinde devam eden M&A (Mergers and Acquisition) için hazırlanmalı ve daha geniş kitlelerin ilgisini çeken podcast dostu deneyimler oluşturmak için ünlüler ve etkileyicilerle ortaklıklardan yararlanmaya çalışmalıdır.


Araştırmacılara, alıcıların yanı sıra satıcılar da podcast ürünlerine, hizmetlerine ve reklam formatlarına sürekli yeniliğe yatırım yapmayı düşünerek "agresif" davranmalıdır.

0 yorum
bottom of page