top of page
Ara

GoDaddy Kobilerin ayakta kalmasına yardımcı olmak için kendi pazarlama stratejisini yeniledi?

Teknoloji devinin baş pazarlama sorumlusu Fara Howard, The Drum tarafından düzenlenen Can-Do Festival'inde konuştu. Konuşmasında GoDaddy'nin son aylarda alan adı kaydı ve web barındırma hizmetleri için olağanüstü talep görmesi yanısıra, küçük firmalar mağazalarını ve hizmetlerini çevrimiçi hale getirmenin yollarını aramanın sırlarından bahsetti.

Teknoloji devinin baş pazarlama sorumlusu Fara Howard, bu işletmelerin ayakta kalmasına yardımcı olacak bir kampanya başlatmanın yeni bir yolunun, karantinayı aşacak bir strateji olup olmadığı üzerine kafa yorduklarını söyledi.


Mayıs ayında, alan adı kayıt şirketi ve web barındırma şirketi GoDaddy, şu anda tüm dünyada yıllık% 4.1 artışla 19.3 milyon müşteriye sahip olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz 12 ay boyunca şirket alan adları satma, barındırma siteleri ve çeşitli ortaklar aracılığıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere rezervasyon ve ödeme araçları sunma sayesinde %11,5'lik bir gelir artışı ile 792 milyon dolara ulaştı.


Covid-19'un küresel ekonomi ve iş piyasalarında önemli bir ayaklanma yarattığı yerlerde, yeni girişimler başlatmak için birçokları ilgiyi artırdı. GoDaddy’nin en son kazanç çağrısında baş finans yöneticisi Ray Winbourne, yatırımcıların önümüzdeki aylarda buna yanıt olarak işletmenin "pazarlama harcamalarına yaslanmaları" ve "cazip müşteri teklifleri" beklemeleri gerektiğini söyledi.


Bu arada firma, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin (müşteri tabanının can damarı) 'açık' gören halk sağlığı krizinin ilk şoku boyunca ayakta durmasına yardımcı olmak için nüfuzunu ve topluluğunu kullanma fırsatı buldu. Öngörülen gelecek için 'üzgünüz kapalıyız' kelimesinin etrafındaki işaretler.


GoDaddy baş pazarlama sorumlusu Fara Howard, “Bir şirket ve marka olarak temel görevimiz, günlük girişimcilere - genellikle tek veya iki kişilik bir dükkan işleten ve kendi ayakları üzerinde duran bireyler” sağlamaktır.


Tarihsel olarak, bu GoDaddy’nin pazara gitme stratejisi olmuştur. Bununla birlikte, Covid-19 dikkat çektiğinde, işletme, müşterilere yardım etmede daha büyük bir rol oynadığını ve müşterilerin fiziksel önerilerini dijital olana çevirerek serpinti yolunda ilerleyeceklerini fark etti.


“Küresel bir pandemide, bu firmaların ihtiyaç duyabileceği şey, ekonomik destek nereden alınabileceği, bu zamanda gelişen diğer küçük işletmelerden öğrenebilecekleri diğer kaynaklar. Girişimcilerin zamanlarının olmadığını ve çoğu zaman kaynaklarının işlerini yürütmeleri gerektiğini biliyoruz ve küresel bir salgın karşısında onlar için daha da zorlaşıyor.”

'Net bir duruşa sahibiz'

Bir beyin fırtınasından sonra, bu bilgiler, markanın küçük işletme sahiplerine hizmetler ve araçlar, uzman tavsiyesi ve bir topluluk için bu zorlu zamanlarda dolaştığını gösteren sürekli bir girişim olan 'Open We Stand'ın başlatılmasına yol açtı. fikir ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmak için girişimciler.


Şirketleri resmi sitedeki kaynaklara yönlendiren ilk ulusal reklam kampanyası ile hareket edilen bu hareket Salesforce, Uber, Adobe, Slack ve diğer 50 markanın desteğini aldı. Tüm bu ortaklar, küçük şirketlerin pandemi boyunca bir şekilde müşterileriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olmak için kurumsal bir taahhütte bulundular.


Howard, The Drum'ın genel yayın yönetmeni Stephen Lepitak'a devam eden sanal Can-Do Festival'inde yaptığı bir oturumda, “Bu bir pazarlama kampanyası, ama sonuçta 'açık kalabilirsiniz ve size yardımcı olabiliriz' demek için bir araya geldik." dedi.

“Bu kampanyayı piyasaya sürdüğümüzde, müşterilerin nasıl yardım alabilecekleriyle ilgili rehberlerimizle görüştüğünü ve konuştuğunu gördük. Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz için artan bir talep olduğu inanılmaz derecede açıktı. ”

Hareket, Portland'daki Cobe Surf Shop'tan Londra chocolatiers Knoops Chocolate'a kadar tüm küçük işletmelere yardımcı oluyor - kilitli müşterilere hizmet vermeye devam ediyor.


Hükümetler kilitleme derecelerini değişen derecelerde gevşettikçe, dünyanın dört bir yanındaki mağazalar, kafeler ve ofisler geçici olarak yeniden açılsa da, e-ticaret patlaması gürlemeye ayarlandı. Kantar, e-ticaretin önümüzdeki yıl perakende satıştan daha iyi performans göstereceğini öngörüyor. Hanelerin %32'si pandemi döneminde e-ticaret harcamalarını artırdıklarını veya önemli ölçüde artırdıklarını ve %33'ü gelecekteki çevrimiçi alışverişlerinin artacağına inanıyor.


GoDaddy’nin adına, e-ticaret platformlarında %40'lık bir artış gördü. Buna paralel olarak, GoDaddy (ve ortakları) “Biz Açıyoruz” kaynaklarını ve topluluğunu “gerektiği kadar” büyütmeye devam etmeye kararlı.


Teknoloji tarafında, marka küçük firmaların web sitelerini Amazon ve Etsy gibi platformlarla daha kolay entegre etmelerine izin veriyor, böylece pazarların "sayısız" karşısında olabilirler.

"Satış müşterilerimiz için çok önemlidir, ancak aynı şekilde ayakta kalabilmek de, bu yüzden hediye kartı satın alma seçeneğini entegre etmelerini sağlayan yeni araçlar da getirdik. Şu anda dünyada olup bitenlerle çok ilgili olan ürünün etrafındaki sarma özellikleri bizim için büyük bir odak noktası oldu."

Onun salgın ortasında mesajlarını yeniden düzenlemek isteyen diğer pazarlamacılara tavsiyesi?


"Çalışanlarımızın tam olarak inandığı güçlü bir göreviniz varsa, ekibiniz otsu şeyleri eğecek ve başaracak," diyor, "Open We Stand" ın gebe kalmanın başlamasından itibaren 18 günden az sürdüğüne işaret ediyor.


Diyerek şöyle devam etti: "Evlerimizden bir şeyler inşa ettik, kameralarla dışarıda değildik. Süper önemli bir görev etrafında toplandıklarında ekibinizin gücünü asla küçümsemeyin - çünkü bu durumda müşteriniz için dağları ölçeklendirecekler."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page