top of page
Ara

Elon Musk, Twitter'a yatırım yaptı: şirket hisselerinin yüzde 9,2'sinin sahibi oldu

Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter'da yüzde 9.2 pasif hisse satın aldığı haberinin ardından hisseler sert yükseliş kaydetti

Elon Musk, Twitter'a yatırım: yüzde 9,2'sinin sahibi oldu

Elon Musk, toplamda 73 milyon 486 bin 938 Twitter hissesinin sahibi oldu. Cuma günü kapanış verilere göre, Elon Musk'ın satın aldığı hisselerin 2,89 milyar dolar değerinde oldu.


Teknoloji dünyasının en önemli isimleri arasında yer alan Tesla CEO'su Elon Musk diğer CEO'lardan farklı olarak açıklamalarını genelde Twitter üzerinden yapan Musk'ın Twitter platformunu oldukça aktif kullandığı biliniyor.


Bugün Bloomberg'in haberine göre göre Elon Musk, Twitter'ın hissedarı oldu. Yayınlanan 13G dosyasında yer alan bilgilere göre Musk, Söz konusu hisse alımının 14 Mart tarihinde sosyal medya platformu Twitter'ın yüzde 9.2 hissesini satın aldığı öğrenildi.


Twitter hisse senedi, 25.18% Sabahın erken saatlerinde oldukça aktif olan işlemlerde %20,1 artışla Kasım ortasından bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirdi. Aynı zamanda 23 Eylül 2016'da %21,4'lük artıştan bu yana en büyük bir günlük yüzde kazancına doğru ilerliyor.


Elon Musk'ın Twitter'ın hissedarı olduğunun ortaya çıkmasının ardından ise Twitter hisselerinin yüzde 25 oranında önemli bir artış olarak yansıdı. Elon Musk'ın Twitter profilinin 80 milyon takipçi ile birlikte Twitter platformunda yer alan en fazla takipçili profil konumunda.


Elon Musk'ın yatırımı, Twitter'ın hisse senedinin, emsal grubuna ve daha geniş borsaya göre zorlu bir 2021'den sonra yakın zamanda toparlanmaya başlamasıyla geldi. Twitter hissesi bugüne kadar %9,3 arttı ve 7 Mart'ta 20 ayın en düşük seviyesi olan 32,42 dolardan %45,7 yukarıda işlem görüyordu. CNBC'nin paylaştığı göre Elon Musk, toplamda 73 milyon 486 bin 938 Twitter hissesinin sahibi oldu.


Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Elon Musk şu anda dünyanın en zengin insanı olarak ilk sırada yer alıyor ve toplam net değeri yaklaşık 273 milyar dolar, Tesla'nın hissesi geçen yıl %49,8 yükseldikten sonra bu yıl şimdiye kadar %3,8 arttı.


AE Wealth Management'ın baş yatırım yetkilisi Tom Siomades, geçmişteki yatırımcıların çoğunlukla duygusal olmadığını, ancak bugünün yatırımcılarının kendilerine bir getiri oranından daha fazlasını borçlu olduklarına inandıklarını söyledi.


Geçtiğimiz günlerde Twitter platformundaki ifade özgürlüğü ile ilgili bir anket paylaşan Musk, takipçilerine "Twitter'ın ifade özgürlüğüne sıkı sıkıya bağlı olduğuna inanıyor musunuz?" sorusunu yöneltmişti.


Anket yayına alındıktan sonra, birçok görüşe göre, Musk'ın yeni bir sosyal medya platformu üzerine yatırım yapabileceği iddiaları gündeme oturmuştu. Fakat bugün ortaya çıkan bilgiler bu durumun tam tersi gerçekleşti ve Elon Musk, Twitter'ın hissedarı oldu.

0 yorum
bottom of page