top of page
Ara

Apple, OLED ekranlı ve 5G hızlarına sahip iPhone 12 modellerini duyurdu

Güncelleme tarihi: 14 Eki 2020

Çoğu insan için tercih sebebi olan yeni iPhone, yeni bir tasarıma, OLED ekrana ve 5G'ye sahip

Her zamankinden biraz daha geç olabilir, ancak Apple iPhone 12'yi yeni duyurdu. Kendisinden önceki iPhone 11 ve iPhone XR ile aynı 6,1 inç ekran boyutuna sahip, en yeni "ana" iPhone ve muhtemelen çoğu insan modeli doğru çekilecek - LCD ekrandan OLED'e geçiş yapıyor. Ve söylendiği gibi, telefonun genel görünümü için iPad Pro ve iPad Air (artı yıllar önce iPhone 4) ile daha yakından eşleşen düz alüminyum kenarlarıa sahip.


İPhone 12 siyah, beyaz, mavi, kırmızı ve yeşil renklerle gelecek. Fiyatlandırma 829 dolardan başlıyor. Ön siparişler bu Cuma başlıyor ve iPhone 12 23 Ekim'de satışa sunulacak. Depolama için 64GB, 128GB ve 256GB arasında seçim yapabilirsiniz. Düz kenarlarının yanı sıra, hala büyük ölçüde iPhone 11'e benziyor. Üst kısımda Apple'ın Face ID teknolojisini barındıran bir çentik var, ancak ekranın etrafındaki çerçeveler küçültüldü - OLED anahtarının bir başka özelliği. (Ezici bir şekilde, yeni iPad Air'in combo Touch ID / güç düğmesi bu yıl iPhone'a ulaşmadı.) Arka tarafta, iPhone 12'nin mat cam içine yerleştirilmiş iki kamerası var ve parlak arka panelin geri kalanı yer alıyor.

İPhone 12’nin OLED ekranı 1200 nit maksimum parlaklığa sahiptir ve Dolby Vision, HDR 10 ve HLG'yi destekler. Cam, düştüğünde daha iyi dayanıklılık için Apple'ın "seramik kalkan" olarak tanımladığı şeyle kaplanmıştır. Su direnci de geliştirildiği belirtildi.


Apple’ın en yeni iPhone'u, şirketin 5nm işlem üzerine inşa edilen ilk akıllı telefon çipi olduğunu söylediği yeni A14 Bionic işlemcisinden güç alıyor ve bu da performans ve verimliliği artırıyor. Apple, Android akıllı telefonların önde gelen çiplerinden "yüzde 50'ye kadar daha hızlı" olduğunu iddia ediyor. Aynı şey, Apple'ın herhangi bir cep telefonunda en iyisi olduğunu söylediği GPU için de geçerli.


İPhone 12, Apple’ın 5G hücresel teknolojilere ilk büyük atılımını temsil ediyor. Verizon CEO'su Hans Vestberg, etkinlikte, taşıyıcının alt 6 5G ağının ülke çapında lansmanını duyurmak için hazır bulundu. Apple, iPhone 12 serisini pil ömrünü dengelerken ideal ağ performansına ulaşmak için tasarladığını söylüyor. Bir "akıllı veri modu", mevcut etkinliğiniz 5G hızları gerektirmediğinde LTE kullanır. Apple, sorunsuz bir lansman sağlamak için 5G performansını 30 ülkede 100 operatörle test ettiğini söylüyor. İPhone hem milimetre dalgayı hem de 6 altı 5G'yi destekler. İlki ultra yüksek hızlar (ancak noktalı kapsama alanı) sunarken, ikincisi daha tutarlı bir sinyal sağlar - ancak iyi LTE ile 500Mbps arasındaki hızlarda.


İPhone 12, 12 megapiksellik bir f / 1.6 ana kameraya (şimdiye kadarki en hızlı diyafram açıklığı) ve 12 MP ultra genişliğe sahip. Apple, düşük ışık performansının geliştiğini ve şirketin ayrıntı ve dinamik aralığı en üst düzeye çıkarmak için hesaplamalı fotoğrafçılıktaki ilerlemelerini sürdürdüğünü söylüyor. İPhone 12'deki ön kamera da Gece Modu kazanıyor.


Apple ayrıca, iPhone'un desteklenen MagSafe aksesuarlarıyla düzgün bir şekilde hizalanmasını garantilemek için yerleşik mıknatıslara sahip bir "MagSafe" sistemi içeren iPhone 12'de kablosuz şarjı iyileştirmeye çalıştı. Kılıflar, şarjlar ve diğer aksesuarlar iPhone 12'ye manyetik olarak takılır. Apple, iPhone ve Apple Watch için yeni MagSafe teknolojisini kullanan çift kablosuz şarj cihazı sunuyor.


Söylendiği gibi, Apple şarj tuğlasını iPhone 12 kutularından çıkarıyor, söylediği bir hareketin şirketin çevre hedeflerini ilerletmek olduğunu söylüyor.

6.1 inçlik iPhone 12'nin yanı sıra Apple, iPhone 12 mini adını verdiği daha küçük 5,4 inçlik bir modeli de tanıttı.

0 yorum
bottom of page