top of page
Ara

Apple’ın "One More Thing" etkinliğinden en büyük 5 duyuru

Beklendiği gibi, odak noktası yeni Arm tabanlı Mac bilgisayarlarıydı

Beklendiği gibi, odak noktası yeni Arm tabanlı Mac bilgisayarlarıydı

Apple, MacBook Air, 13 inç MacBook Pro ve Mac mini'nin her biri yeni duyurulan, gelecek vaat eden M1 silikonunun yeni sürümlerini duyurduğu "One More Thing" donanım canlı akışını tamamladı. Apple ilk olarak bu yılın başlarında Intel'den kendi işlemcilerine geçişini detaylandırdı - ancak bu etkinlik tamamen o gerçekliğin şu anda neye benzediğine ve ellerinizi yeni duyurulan M1'e sahip bir bilgisayara ne zaman sokabileceğinize derinlemesine dalmakla ilgiliydi. yonga.

Apple, Mac'ler için yeni işlemcisi olan M1'i tanıttı

Apple, Mac'ler için yeni işlemcisi olan M1'i tanıttı

Apple, M1 adlı 5nm'lik bir yongaya geçiş yapıyor. Apple'ın şimdiye kadar yapılmış herhangi bir işlemcinin en hızlı CPU çekirdeğini ve kendi sınıfındaki herhangi bir CPU'nun watt başına en iyi performansını içerdiğini söylediği sekiz çekirdekli bir işlemciden oluşuyor.


M1 ayrıca sekiz çekirdekli bir entegre grafik işleme birimine sahip ve Apple, daha az güç talep ederken "en yeni PC dizüstü bilgisayar çipinden" daha iyi performans sağlayabileceğini bir kez daha söylüyor.


Apple'ın yeni M1 işlemcisini kullanan Macbook Air 999 Dolar fiyattan piyasaya sunulacak

Apple, yeni çipini kullanan ilk macOS aygıtlarından biri olan yeni 999 dolarlık MacBook Air'i M1 ile piyasaya sürdü. Genel tasarım önceki modelle aynı görünüyor, ancak şirket M1'in daha iyi pil performansı (18 saate kadar video oynatma) ve Adobe Lightroom gibi yoğun uygulamaların yanı sıra entegre olan oyunlarla daha iyi genel performans sağladığını söylüyor. grafikler. Apple ayrıca, M1’in flash denetleyicisinin okuma / yazma için depolamaya eskisinden daha hızlı erişim sağladığını söylüyor.


MacBook Air bugün ön sipariş için hazır ve önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek.

Apple'ın yeni M1 işlemcisini kullanan Macbook Air 999 Dolar fiyattan piyasaya sunulacak

M1, Mac Mini'ye de geliyor

Yeni M1 işlemci Mac mini masaüstüne doğru ilerliyor. Apple’ın yeni silikon geliştirici kitinin bu Mac mini kasasında olduğu düşünüldüğünde, bu mantıklı. Apple, M1 donanımlı Mac mini'nin, dört çekirdekli bir CPU barındıran önceki yinelemenin üç katı performansa sahip olduğunu söylüyor.


Mac mini'nin arka G / Ç paneli USB 4 ve Thunderbolt'u destekler ve 6K çözünürlükte Pro Display XDR'a bağlanabilir. 699 dolardan başlayacak ve 16 GB'a kadar RAM ve 2 TB'a kadar dahili depolama ile ince ayar yapabilirsiniz.


MacBook Air gibi, mini de şimdi sipariş edilebilir ve önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek.

13 İNÇ Macbook Pro da M1 çipinden gücünü alacak

13 inç Macbook Pro da M1 çipinden gücünü alacak

Apple’ın 13 inç MacBook Pro, M1 çipini alacak bir sonraki macOS aygıtıdır. Apple'a göre 20 saate kadar video oynatma ile herhangi bir Mac'in en uzun pil ömrüne sahip. M1’in kamera İSS'si, bugün duyurulan MacBook Air'de olduğu gibi görüntülü görüşmeler sırasında görüntüyü geliştirecek. Apple, Thunderbolt USB 4 bağlantı noktalarının Pro Display XDR ile 6K çözünürlüğü desteklediğini söylüyor. 1.299 $ 'dan başlıyor ve şimdi ön sipariş verilebiliyor.


Mac OS 11 Big Sur "Tam güçlü M1" sloganıyla 12 Kasım'da yayınlanıyor

Yeni macOS Big Sur işletim sistemi yükseltmesi, M1 çipinden yararlanmak için yapıldı, bu da yazılımın yayınlanmasının neden biraz zaman aldığını açıklayabilir. Apple, MacBook Pro'ya benzeyen bir dizüstü bilgisayarın açıldığında ne kadar hızlı açılabileceğini ve uygulamaların ne kadar hızlı yüklenebileceğini gösterdi.


Yeni işletim sistemi yükseltmesi 12 Kasım Perşembe günü başlıyor.

0 yorum
bottom of page