top of page
Ara

Adobe, 2021 yılında Photoshop için devrim yapma hazırlığında

Grafik ve medya şirketleri arasında en güçlü aktörlerden biri olarak bilinen Adobe, 2021 yılına son derece etkileyici bir şekilde giriş yapmayı hedefliyor

Grafik ve medya şirketleri arasında en güçlü aktörlerden biri olarak bilinen Adobe, 2021 yılına son derece etkileyici bir şekilde giriş yapmayı hedefliyor. Aralık başı itibarıyla güncellemelere dair son rötuşları gerçekleştiren şirket, sene boyu üzerinde geliştirmeler yapacağı Photoshop sürümünün özelliklerini duyurdu. Artık her yerde duyduğumuz yapay zeka olanaklarının yeni Adobe Photoshop sürümüne de güzel bir şekilde entegre edildiğini söylemek mümkün.


Yeni Photoshop’un en önemli özelliği olarak “Neural Filters” gösteriliyor. Makine öğrenmesi ve yapay zeka üzerinde çalışan Adobe Sensei, Neural Filters özelliğinin geliştirilmesi sürecinde önemli bir paya sahip. 2020’de bütün dünyanın kullandığı yaşlandırma efekti Adobe Sensei tarafından Photoshop’ta da inşa edilmiş. Kullanıcılar, Adobe Photoshop’un yeni sürümü sayesinde artık amatör mobil uygulamalar yerine bu işlemi profesyonel ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilecek. Neural Filters özelliğinin sahip olduğu olanaklar bununla da sınırlı değil. Yapay zeka kullanılarak geliştirilen bu özellik, kişilerin ifadesini, bakışlarını ve hatta duruşlarını saniyeler içinde değiştirebiliyor.

Yeni güncellemelerde en çok dikkat çeken özelliklerden birisi ise gökyüzü değiştirme aracı. Grafik tasarımcıların en çok yorulduğu noktalardan birisi olan dekupe işlemi burada çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Örneğin şehir manzarasında köprü gibi ayrıntısı çok fazla olan şekilleri kesmek için en ince ayrıntısına konsantre olmak gerekmiyor. Yazılımın içerisinde bulunan bulut ve gökyüzü tasarımları sayesinde ciddi anlamda uğraştırıcı niteliğe sahip olan bu işlemi gerçekleştirmektense etkileyici olmayan fotoğraflarınıza dahi saniyeler içerisinde büyüleyici bir görünüm katabilirsiniz.

Son yıllarda Youtube’un en çok izlenen eğitim videoları Adobe Programları ile ilgili oluyordu. “How to …” ve “Tutorials” etiketleriyle yayımlanan eğitici ögeler Adobe tarafından üretilen içeriklerle de zenginleştiriliyordu. Ancak bu sürümde Adobe Photoshop’u daha verimli kullanmak adına üretilen tavsiye ve kullanım metotları yazılımın içerisinde geliyor ve artık Photoshop hakkında yöntem geliştirmek isteyenler dış bağlantılarda zaman kaybetmek zorunda kalmıyor. Yeni Photoshop’ta yer alan “keşif paneli” gerek araç aramak gerekse araçları inovatif ve efektif şekilde kullanmak için harika bir olanak. Makaleler, uygulamalı içerikler ve adım adım eğitim olanakları, bizzat Adobe tarafından işin mutfağında sunulmuş ve bu ciddi bir zaman tasarrufu sağlıyor.

Bulut belgeleri ile yapılan güncellemeler de son derece önemli. Adobe programlarında üretilen medya çıktıları çok fazla disk tüketmeleri ile ün salmış durumda. Bu programların en verimli kullanıldığı cihazlar görsel açıdan çok gelişmiş durumda olan Apple cihazlar ancak bu cihazlarda da SSD ve HDD kapasiteleri, yüksek maliyetlerden dolayı minimum seçeneklerde tercih edilebiliyor. Bu yüzden hızlı senkronize olan bulut özelliği alan yönetimi açısından avantaj sağlıyor. Bu sürümde bulut özelliğine başka bir yenilik daha eklenmiş. Geliştirilmiş bulut belgelerinin en kullanışlı yanı olan “sürüm geçmişi” özelliği, dosyanız üzerinde yaptığınız değişiklikleri kontrol edebilme olanağına sahip olmanızı sağlıyor.


Belge yönetiminin haricinde zamandan yapacağınız tasarrufla öne çıkan yeni sürüm, desen önizleme, akıllı nesneleri sınıflandırma gibi başka özelliklere de sahip. Canlı şekiller oluşturma imkanını da Photoshop’un yeni sürümünde deneyimlemek mümkün. Grafik ve medya geliştiricileri arasında en öne çıkan dijital tasarım yazılımı Photoshop yeni sürümdeki bütün özellikleriyle rakiplerinin karşısında önemli bir adım atarken kullanıcı dostu olanakları nedeniyle de zamandan ve iş gücünden ciddi bir tasarruf sağlıyor. 2021 yılında ve gelecekte yapılacak olan Photoshop güncellemeleri için çizmenin çok yükseldiğini ve beklentinin gittikçe daha da fazlalaştığını söylemek mümkün.


Etiketler:

0 yorum
bottom of page