top of page
Ara

2020'nin dinamikler Facebook reklam fiyatlarını nasıl etkiledi?

Yeni araştırma, reklamveren boykotunun ve sosyal adalet protestolarının etkilerini analiz ediyor

2020'nin dinamikler Facebook reklam fiyatlarını nasıl etkiledi?

Bu yıl pandeminin ilk ortaya çıkmasıyla birlikte Facebook reklam fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından, sosyal ağın reklam maliyetleri, sosyal huzursuzluk dolu bir yaz, platformun reklamveren boykotu ve teknoloji devinin oynadığı çekişmeli bir seçim sezonu nedeniyle nispeten güçlü kaldı. önemli rol.


Bu, büyüme pazarlaması ajansı Aisle Rocket'in 2020'deki çalkantılı olayların müşterileri için reklam fiyatlandırmasını nasıl etkilediğini inceleyen yeni bir raporuna göre. Beyaz kitap, pandeminin başlangıcında ilk ticari faaliyetin durmasının ötesinde, Facebook reklam ölçümlerinin, alt sınırını tehdit edebilecek güncel olaylar karşısında göreceli bir direnç gösterdiğini ortaya koydu.


Aisle Rocket ürün müdürü Noah Freeman, "Orada gerçekten çok fazla eksik bilgi olduğunu hissettik, bu da hiç kimsenin Facebook reklam fiyatlandırmasıyla ilgili herhangi bir veri yayınlamadığıydı" dedi. "Düzenlemeye başladığımızda, hepsi gerçekten bağlantılıydı - neredeyse her müşteri birlikte yükselirdi, neredeyse her müşteri birlikte aşağı inerdi. Ve gerçekten ilginç olduğunu düşündüğümüz şey, dünyadaki olayların ne kadarının ortaya çıktığıydı. "


Freeman, bu yıldan önce, Facebook reklam fiyatlarındaki geniş kapsamlı değişikliklerin genellikle Facebook algoritmasındaki veya tatil veya yaz sezonundaki değişikliklere kadar izlenebileceğini söyledi. Bu yıl, ajansın dünya çapındaki daha geniş olaylarla değişiklikleri sıralayabildiği ilk yıl oldu.


Freeman, "Çoğu yıl, dünyadaki olaylar reklam verilerinde süper net bir şekilde görünmüyor," dedi. Ancak bu yıl önemli olan tek şey dünya olayları. Boykot dışında Facebook'a özgü pek fazla haber yok."


Ajans, fiyatlandırmadaki değişiklikleri üç geniş aşamada planlayabildi. Mart ayından Mayıs ayına kadar, Facebook reklam ölçümleri, markaların ilk Covid-19 belirsizliği karşısında reklam bütçelerini daraltmasıyla çukurlaştı. Ardından, küresel bir protesto hareketi Haziran'dan Temmuz'a kadar devam ederken, Facebook reklamcıları yaratıcılığın odağını toplumsal hareketlerle dayanışma göstermeye kaydırmaya başladı ve harcamalar toparlandı.


Son olarak, Temmuz ve Ağustos aylarında birkaç büyük reklamcı, Facebook'a platformdaki nefret söylemini ve yanlış bilgileri engellemesi için baskı yapmak için bir boykota katıldı. Ancak rapora göre, eylemlerin o dönemde Facebook'un reklam fiyatlandırması üzerinde çok az etkisi oldu.


Freeman, "Görebileceğiniz şey, eğer boykot etkili olsaydı, o zaman Temmuz'da gerçekten düşük bir reklam fiyatlandırması ve ardından sona erdiğinde Ağustos'ta büyük bir sıçrama görmeniz gerekirdi ve bunu hiç görmediniz," dedi. “Temmuz ayının ilk haftasında büyük bir düşüş gördünüz, ancak bunu normalde 4 Temmuz nedeniyle görüyorsunuz. Ama sonra Ağustos'taki yükselişin boykotun işe yaradığı anlamına geleceğini görmedik. "


Bir ay süren boykot sona erdikten sonra birçok marka Facebook'a geri dönerken, bazıları bitiş tarihinden sonra bile direnmeye devam etti. Örneğin Unilever, altı aylık bir boykotun ardından Ocak ayında platforma döneceğini duyurdu.


Emarketer analisti Debra Aho Williamson, Facebook'un artık reklam boykotunun neden olabileceği herhangi bir zarardan geri döndüğünü doğruladı.


Williamson bir e-postada, "Facebook, pazarlamacıların mesajları yeniden yapmak veya fonları korumak için tüm medyada reklamları çekmesi ve Temmuz reklam boykotundan itibaren, erken salgın reklamveren çekilmesinden güzel bir şekilde geri döndü" dedi. "Seçim kargaşası ve içerik denetimiyle ilgili zorluklarına rağmen, geniş bir tüketici kitlesiyle etkileşim kurmak isteyen reklamverenler için bir tercih olmaya devam ediyor."


Freeman, o zamandan bu yana, platformdaki fiyatlandırmanın, normalde tatil sezonu trendlerinden beklenene az çok geri döndüğünü söyledi. Ancak Facebook ölçümleri önümüzdeki yıl daha büyük makro etkinliklerle ilişkilendirilmeye devam edebilir: Freeman, aşının piyasaya sürülmesinin, perakende mağazalarının geniş çaplı yeniden açılmasının ve Gürcistan'daki ikinci Senato yarışları gibi büyük seçimlerin hepsinin potansiyele sahip olduğunu söyledi. Facebook reklam fiyatlarını normal sezonluk eğilimlerin ötesine geçirmek.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page