top of page
Ara

Apple, Vision Pro lansmanıyla markanın piyasa değeri yeniden yükselişe geçiyor

Apple, geçtiğimiz hafta Vision Pro adlı ürününü duyurduktan sonra hisse fiyatında büyük bir artış yaşadı ve piyasa değeri tarihi 3 trilyon dolarlık bir değerlemeye çok yaklaştı

Apple, Vision Pro lansmanıyla markanın piyasa değeri yeniden yükselişe geçiyor

Apple, geçtiğimiz hafta Vision Pro adlı ürününü duyurduktan sonra hisse fiyatında büyük bir artış yaşadı ve piyasa değeri tarihi 3 trilyon dolarlık bir değerlemeye çok yaklaştı.


Pazartesi günü Apple'ın hisse fiyatı yüzde 1.6 oranında artarak 183.79 dolar seviyesinden kapandı ve şirketin değeri neredeyse 2.9 trilyon dolar oldu. Bu yıl hisse fiyatı yüzde 41 oranında artış gösterdi ve aynı dönemde teknoloji odaklı Nasdaq 100 Endeksi'nin yüzde 35 oranındaki artışını geride bıraktı.


Apple'ın Vision Pro adlı karma gerçeklik başlığını duyurmasının ardından hisse fiyatı hızla yükselişe geçti. Bazı analistler, bu donanım ürününün şirketin değerlemesini büyük ölçüde artırabileceğini belirtti.


Ancak hisse fiyatındaki artış sadece başlığa bağlı değil. Önde gelen analistlerden Dan Ives, önümüzdeki iPhone 15 satışları ve Apple'ın hizmetler işinin de şirketin hisselerini daha da yükselteceğini öngörüyor. Özellikle Apple'ın Bulut Hizmeti ve Depolama İşini içeren Hizmetler bölümüne büyük bir potansiyel atfediyor.


Apple, 2022 yılında teknoloji hisselerinin genel bir düşüş yaşanmadan önce 3 trilyon dolarlık değerlemeyi aşan ilk Amerikan şirketi olmuştu. Teknoloji hisseleri bu yıl büyük bir yükseliş yaşadı ve bu durum OpenAI'nin ChatGPT'sinin viral başarısıyla birlikte yapay zeka alanına olan ilginin artmasından kaynaklandı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page