top of page
Ara

Portekiz, haftada 4 günlük çalışma için pilot proje başlattı

Portekiz, haftada dört günlük çalışmayı denemek için bir pilot proje başlattı

Portekiz, haftada 4 günlük çalışma için pilot proje başlattı

Portekiz, haftada dört günlük çalışmayı denemek için bir pilot proje başlattı. Bu proje, çalışanların sağlığı üzerindeki etkileri ölçmeyi hedefliyor. Önümüzdeki altı ay boyunca 40'a yakın şirket, azaltılmış çalışma saatleriyle deney yapacak. Hükümetin mali desteğiyle başlatılan bu pilot uygulama, şirketlerin deneyimlerini takip edecek ve uygulamanın ekonomik, toplumsal ve çevresel etkilerini değerlendirecek.


Bu proje, iş-yaşam dengesinin çalışanları etkileme, üretkenliği artırma ve yenilikçiliği teşvik etme konusunda önemli bir rol oynadığını düşünüyor. Projenin koordinatörleri, son 30 yılda birçok şeyin değiştiğine dikkat çekiyorlar, teknolojiden iletişim hızına, iş yapılarından kadınların toplumdaki rolüne kadar. Ancak iş organizasyonlarının hâlâ eski kalmış olmasına vurgu yapıyorlar. Bu nedenle, haftada dört gün çalışma, 21. yüzyılda daha verimli ve sürdürülebilir bir yaklaşım olabilir ve işçilere, iş yerlerine ve ekonomiye daha fazla fayda sağlayabilir.


Bu projenin amacı, azaltılmış çalışma saatlerinin çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerindeki etkisini ölçmektir. Katılımcılar, çalışma saatlerinin azaltılmasıyla birlikte maaşlarının aynı kalacağına söz verilmiştir. Ancak projeye gönüllü olarak katılan şirketler, istedikleri zaman programdan çıkabileceklerdir, mali bir tazminat almadan. Bu projede yer alan şirketler farklı sektörlerden gelirken, çalışanların stres ve tükenmişlik düzeylerini azaltmak ve personeli elde tutmak gibi motivasyonlara sahiptirler.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page