top of page
Ara

Yeni Xbox uygulamasıyla kullanıcılar konsol oyunlarını İPhone üzerinden oynayabilecek

Microsoft sonunda, insanların Xbox oyunlarını iPhone'larına aktarmalarına olanak tanıyan bir "Uzaktan Oynatma" uygulamasını kullanıma sundu

Yeni Xbox uygulamasıyla kullanıcılar konsol oyunlarını İPhone üzerinden oynayabilecek

Microsoft sonunda, kullanıcıların Xbox oyunlarını iPhone'larına aktarmalarına olanak tanıyan bir "Uzaktan Oynatma" uygulamasını kullanıma sundu.


Ancak yeni özellik, özellikle oyuncuların konsol olmadan web üzerinden oyun yayınlamasına olanak tanıyan Microsoft'un xCloud hizmetini almanın bir yolu değil. Apple, bu servisi ve Google'ın Stadia'sı gibi diğerlerini sınırlama kararı almıştı- bu, Microsoft'un iPhone için uygulamasını yayınlayamadığı anlamına geliyor.


Bunun yerine, insanların kendi Xbox'larına bağlanmalarına ve oradan oyun oynamalarına, WiFi veya hücresel veri bağlantıları üzerinden konsollarına bağlanmalarına olanak tanıyor.


Bu nedenle, Sony'nin hem iPhone hem de Android'de uzun süredir sunduğu PS4 Remote Play uygulamasına benzer bir yapıya sahip.


Bu özellik, App Store'dan indirilebilir durumda. Sunduğu bazı özellikler ise konsolu kontrol etme, oyun indirme veya arkadaşlarla sohbet etme gibi bir dizi başka özellik sunan Xbox uygulamasında bulunuyor.


Yeni özellik, sürüm notlarına göre, yeni konsollar kurma ve oyunları sıraya koyma, oyun kliplerini ve ekran görüntülerini görüntüleme ve paylaşma ve cihazlarda arkadaşlarla grup sohbeti yapma seçeneği de getiren bir güncellemeyle aktif hale geldi.


Uzaktan Oynatma özelliğinin başlatılmasının xCloud'u iOS'a alma ile ilgili sorunlara nasıl veya bağlı olup olmadığı açık değildir. xCloud çok daha geniş bir özellik yelpazesi sunarak, kullanıcılara herhangi bir oyunu kendi evlerindekinden ziyade uzak bir konsoldan anında yayınlama seçeneği sunuyor.


Apple, iOS'ta ayrı uygulama mağazalarını yasaklayan kurallar uyarınca benzer işlevsellik sunan herhangi bir uygulamayı yasaklayacağını duyurduktan sonra, Microsoft'un resmi olarak iPhone ve iPad'e xCloud'u getirme planı şu aşamada görünmüyor. Bu uygulamaların iPhone’un Safari tarayıcısında çalışmasına izin verilmiş olsa da, Microsoft bu stratejiyi takip ediyor gibi görünmüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page