top of page
Ara

WPP, reklamcılıkta ırkçılığı ortadan kaldırmaya kararlı

WPP bir basın açıklamasında, önümüzdeki üç yıl içinde kapsayıcılık programlarını finanse etmek için 10 milyon dolar harcayacağını ve ayrıca şirket azınlıkların yeteneklerini destekleme konusundaki kararlılığını artırdığını söyledi.

Haber, endüstrideki ırkçılıkla savaşmak için gerekli 12 eylemi kapsamında sektördeki 1.200'den fazla siyahi reklam uzmanının "Değişim Çağrısı" başlıklı açık mektubuna doğrudan bir yanıt niteliğinde.


Bu kararın alınmasını hızlandıran en büyük olay yıllardır süre gelen sistematik ırkçılığın yanısıra, sosyal hayatta olduğu gibi iş hayatında da ten rengine dayalı ayrımcılığın yükselişi göze çarpıyor. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde polis gözetiminde öldürülen Siyah Minneapolis sakini George Floyd'un ölümünden sonra sistemik ırkçılık karşıtı gösterilerin artışı bu kararın kesin kez alınması gerektiğinin net bir göstergesi olmuşa benziyor.

WPP, siyah yeteneğin eşit şekilde yükseltilmesini ve temsil için hedefler belirleyerek kendisini sorumlu tutmasını sağlamak için politikaları, süreçleri ve uygulamaları gözden geçirerek mektubun ana hatlarıyla özetlenen 12 eylemin her birini ele alacağını söyledi; bu hedefe karşı ilerlemeyi izlemek ve çeşitlilik verilerini yayınlama konusunda oldukça istekli.

Şirket, sistemik ırkçılığın ele alınması söz konusu olduğunda, reklam ve pazarlama endüstrisinin karşılaştığı fırsat ve zorlukların altını çizmektedir. Şirket, ırksal adaletsizlikle mücadele taahhüdünde bulunarak, şirket tarafından atılan adımlar, diğer ajansların da uyması halinde daha geniş bir etki yaratabileceğine inanıyor.

WPP, siyah ve azınlık yeteneklerinin adil bir şekilde temsil edilmesini sağlamak için müşterilerle ve ortaklarla birlikte çalışacağını, bunun da sadece renk insanlarının dahil olduğu etkinliklere veya panellere katılacağı da belirtti. Ayrıca şirket, ırkçılıkla savaşan hâyır kurumlarını desteklemek için ajanslarına pro bono çalışması yapma tavsiyelerinde bulunacak. Bu kapsamda şirket, kişi başına 1.000 $ ve toplam 1 milyon $'lık ırkçılık karşıtı yardım kuruluşları seçmek için çalışan bağışlarıyla da destekleyecek.

"Yıllardır iyi niyetli çeşitlilik ve içerme çabalarından sonra, siyahların seslerini yaratıcı sürecin daha temsili bir parçası haline getirme konusunda çok az ilerleme gördük. Siyahi insanların üst düzey ve liderlik pozisyonlarında eşit temsili sağlamada daha az ilerleme sağlanmıştı. Ve bu endüstri çeşitlilik sayılarını serbest bırakmadığı veya takip etmediği için, ne olursa olsun, ne ilerleme kaydedildiğini söylemek mümkün değil."

Mektubun arkasındaki Siyah reklam uzmanları grubu resmi olarak 600 & Rising adlı bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olarak birleşti ve ajansların sektördeki sistemik ırkçılığı ortadan kaldıracak adımlar üzerinde birlikte çalışmak için bir ajans ticaret grubu olan 4A ile ortaklık yaptı.


Ulusal Reklamverenler Derneği'nin (ANA) yakın tarihli bir raporuna göre, sistemik ırkçılık, pazarlamacıların çeşitlilik programları ile bu tür programlarda gerçek uygulama arasında bir tutarsızlığın olduğu marka tarafındaki pazarlamacılar tarafından da karşılaşılan bir sorundur. ANA üyelerinin %75'i kuruluşları için farklı geçmişlere sahip tedarikçiler işe almayı planlarken, sadece %40'ı bu stratejileri pazarlama ve reklam bölümlerine uygulamaktadır. Buna ek olarak, şirketlerin %62'si çeşitli tedarikçilere fırsatlarını programlarına engel olarak belirlerken,%54'ü farklı tedarikçileri bulmakta zorlandıklarını belirtti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page