top of page
Ara

Yapı Kredi'den anlamı proje: Yarınlara Kartopu

Okul öncesi eğitim, bireyin gelişiminde temel bir role sahip olan ve 0-6 yaş aralığında gerçekleşen kritik bir süreç

Yapı Kredi'den anlamı proje: Yarınlara Kartopu

Okul öncesi eğitim, bireyin gelişiminde temel bir role sahip olan ve 0-6 yaş aralığında gerçekleşen kritik bir süreç. Bu dönem, ilerideki yetişkinlik dönemi için büyük önem taşıyor. Ne yazık ki, günümüzde hala birçok aile tarafından yeterince önemsenmeyebilir ve sıklıkla sadece çalışan annelerin çocuklarını gönderdiği bir kurum olarak düşünülüyor. Ancak unutulmamalıdır ki, bu dönem, çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimi için kritik bir aşama. İlk altı yıl, çocuğun zihinsel gelişiminin büyük bir kısmının tamamlandığı bir dönemdir ve bu temel, gelecekteki yaşamında büyük bir rol oynar. Bu nedenle, bu dönemdeki eğitim ve deneyimler, çocuğun gelecekteki potansiyelini büyük ölçüde etkiler.


Okul öncesi dönemde çocuk, bir dizi önemli beceriyi kazanır. Bu dönemde sevgiyi, özgüveni, paylaşma yeteneğini, kendini ifade etmeyi ve iletişim kurmayı öğrenir. Okul öncesi eğitim, tüm bu ihtiyaçları eksiksiz bir şekilde karşılamayı hedefler. Bu bilinçle, Yapı Kredi, ülkemizin geleceğini şekillendirecek daha iyi yetişmiş nesiller için "Yarınlara Kartopu" eğitim ve gelişim projesini hayata geçirdi.


Yarınlara Kartopu, 0-6 yaş grubundaki çocukların gelişimine odaklanmayı ve bu amaçla ebeveynleri desteklemeyi amaçlar. Proje, çocukların sosyal, duygusal, fiziksel ve bilişsel becerilerini geliştirmeyi hedeflerken, aynı zamanda ebeveynlere bu konuda bilinç kazandırmayı amaçlar.


Ayrıca, şirket bünyesinde çalışan Yapı Kredi Gönüllüleri, projeye destek vererek sahada çocuklarla etkinlikler düzenlemekte ve ayrıca ebeveynlere çocuk gelişimi konusunda bilgilendirici videolar hazırlamaya devam ediyor ve projenin milyonlarca çocuğa ulaşmasını hedefliyor.


Bu anlamlı projeyi hayata geçirmek için, Prof. Dr. Selcuk Sirin ve uzman akademisyenlerden oluşan bir proje ekibi, 0-6 yaş arası çocuklara uygun gelişimsel deneyimler sunmak için çeşitli eğitim içerikleri ve materyaller hazırladı. Bu materyaller, çocukların bilişsel gelişimine katkı sağlamakla kalmayıp, ebeveynlere de çocuk gelişimi konusunda temel bilgi ve kaynaklar sunarak daha sağlıklı, mutlu ve başarılı bireylerin yetiştirilmesine yardımcı olmayı amaçlar. İlk aşamada bu proje, özellikle deprem bölgelerinde başladı ve zaman içerisinde tüm ülkeye yayılması hedefleniyor.


Proje hakkında konuşan Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, projenin Cumhuriyet'in 100. yılında Atatürk'ün ilhamından yola çıkarak tasarlandığını ve eğitim, kültür ve sanat gibi alanlarda topluma katkı sağlama amacını taşıdığını belirtirken, Prof. Dr. Selçuk Şirin ise 0-6 yaş döneminin çocukların beyin gelişimi için hayati bir dönem olduğunu ve erken yatırımın uzun vadeli fayda sağladığını vurguladı.

0 yorum
bottom of page