top of page
Ara

The Body Shop, kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde testlerine karşı harekete geçti

The Body Shop ve Cruelty Free International, Birleşik Krallık'ta kozmetik ürünlerde hayvanlar üzerinde test yapılmasına izin veren sessiz politika değişikliğini durdurmak için güçlerini birleştirdi

The Body Shop, kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde testlerine karşı harekete geçti

The Body Shop'un yaptığı yeni araştırma, Britanya halkının bu değişiklikten haberdar olmadığını ortaya koydu. 1998'de Birleşik Krallık'ta kozmetik ürünlerde hayvanlar üzerinde test yapılması tamamen yasaklanmıştı. Ancak 2019'da, AB kimyasal kurallarına uyum sağlamak adına daha esnek bir politika değişikliği yapıldı. Bu değişiklik, kozmetikte kullanılan bileşenlerin hayvanlar üzerinde test edilmesine izin veriyordu.


Cruelty Free International'ın açtığı bir dava sonrasında hükümet, yasağı tekrar uygulamaya koydu. Ancak bu yasak, kozmetik ürünlerde kullanılan içeriklerin sadece %20'sini kapsıyor.

Araştırma, Britanyalı yetişkinlerin çoğunluğunun mevcut hayvan testi yasalarından ve uygulamalarından haberdar olmadığını gösteriyor. Ancak The Body Shop, hayvanlar üzerinde yapılan testlere karşı geniş bir halk desteği olduğunu ve Birleşik Krallık'taki yetişkinlerin yedisinden ikisinin, içeriğin hayvanlar üzerinde test edildiğini bilirse kozmetik ürünleri kullanma olasılıklarının daha düşük olacağını belirtiyor.


The Body Shop, 25 yıl sonra hükümete bu sessiz politikayı sona erdirme çağrısında bulunuyor. Bu amaçla, The Body Shop ve uzun vadeli kampanya ortağı Cruelty Free International, kozmetik amaçlı hayvanlar üzerinde yapılan testleri tamamen yasaklamak için bir kampanya başlatıyor.


Aralık ayından itibaren Birleşik Krallık'taki seçili The Body Shop mağazalarında başlatılacak kampanya boyunca ünlü isimlerle iş birliği yapılacak ve ayrıca marka çalışanları, hayvan testlerine karşı mesajlar içeren tişörtler giyerek, hayvanlar üzerinde test yapılmasına karşı farkındalık sağlanması hedefleniyor.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page