top of page
Ara

WPP ajansları metaverse dünyasına hızlı adımlarla giriyor

Wunderman Thompson, CES'te kendi Metaverse'ini tanıttı, ajansın müşterilerine teknoloji hakkında bir fikir vermek için kısa bir video paylaşımı yaptı

WPP ajansları metaverse dünyasına adım atmaya başladı

Her geçen gün farklı sektörlerden birçok marka fazla marka metaverse aktivasyonlarını denemelerine devam ediyor. WPP ajanslarından Wunderman Thompson, ajansın müşterilerine bu fütüristik alanın sunduğu yetenekler hakkında bir fikir vermek için yeni sanal dünyasını tanıttı.


Ajans, Perşembe günü Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda fütüristik temalı metaverse platformu Odyssey ile ortaklaşa geliştirildiğini belirtti. Bu alan, müşterilerin metaverse pazarlamasındaki çeşitli eğilimleri keşfetmeleri ve dijital alanda ajansın araştırma raporlarından teknolojiye ilişkin içgörüler sunan “ilham panoları” yer alması planlanıyor.


Wunderman Thompson Intelligence'ın küresel direktörü Emma Chiu yaptığı açıklamada, "Burada müşterilere sanal ve fiziksel gerçekliklerimizin nasıl birleşebileceğini göstermeye ve iş yapma şeklimizi değiştirecek metaverinin unsurlarını keşfetmeye gerçekten başlayabiliriz" dedi.


Geçtiğimiz günlerde yayınlanan video, ajansın bu alanda neler yapabileceği konusunda fikir verecek nüanslara sahip.



Platform, sanal gerçeklik kulaklıkları veya harici denetleyiciler gibi sürükleyici donanımlar olmadan bile metaversiyon ortamına herhangi bir mobil veya masaüstü cihazdan erişilebilir hale getirmek yenilikçi teknolojilerden destek alındığına değiniliyor.


Karantina döneminde insanların dijital ortamlarda daha fazla zaman geçirmeye itmesiyle birlikte, video oyunu benzeri avatarlarla dolu paylaşılan bir metaverse kavramı geçen yıl oldukça ilgiyle karşılanmış ve bu yılki gerek etkinlikler gerekse diğer mecralarda ana konulardan birisi haline gelmeye devam ediyor. Metaverse kavramı, yeni dönemde ilgiyle karşılanan hibrit etkinliklerin yaygınlaşmasından öte, deneyimi iyileştirme adına güzel fırsatlar yaratabilecek etkiye sahip. Şimdilik mevcut donanımlar bunun için yeterli olmasa da, ilerleyen dönemde, teknolojinin gelişmesi etkisiyle gerçeküstü deneyimlerin olması pekte uzak görünmüyor. Aslında Wunderman Thompson, metaverse hamlesi ile, bu yılki CES fuarına katılmamayı tercih eden müşterilerine alternatif olarak, tüketicilerine nasıl dokunabilecekleri hakkında fikir veren bir girişime imza atıyor.


Kaynak: Adweek

0 yorum
bottom of page