top of page
Ara

Ünlü perakende firması Bimeks'in iflasına karar verildi

Türkiye'nin en büyük teknoloji ürünleri mağazaları arasında gösterilen Bimeks, mali krizi gerekçe göstererek küçülme yoluna gitmişti

Türkiye'nin en büyük teknoloji ürünleri mağazaları arasında gösterilen Bimeks, mali krizi gerekçe göstererek küçülme yoluna gitmişti

Bimeks hakkında açılan davalardan biri sonuçlandı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, teknoloji perakendecisi Bimeks’in iflasına karar verdi.


17 Şubat’ta alınan ve 12 Nisan’da ilan edilen mahkeme kararında; “Müflis: Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş (Vergi Kimlik No:1750069133) Müflisin adresi: Barbaros Mah. Sütçüyolu Cad. No:62 Yenisahra/Ataşehir/İstanbul İstanbul Ticaret Sicil Memurluğunun 270380/0 sicil sayısında kayıtlı yukarıda unvanı ve adresi yazılı şirketin İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019-469 Esas sayılı dosyasından 17.02.2021 günü saat 15:36’den itibaren iflasına karar verilmiştir. İ.İ.K.166. Maddesi gereğince keyfiyet tebliğ ve ilan olunur. 12.04.2021” ifadelere yer verildi.


2019 yılında borsa kotundan çıkartılmasına karar verilmişti

1989 yılında Kadıköy Mühürdar’daki küçük bir dükkanda faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi olarakta bilinen Bimeks, Akgiray ailesi tarafından kurulmuştu. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte şirket hizmet verdiği alanları bilişim teknolojisi, tüketici elektroniği, beyaz eşya ve küçük ev aletleri ürünlerle genişleterek daha büyük pazarlara girmeyi hedefledi.

Şirket, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan ilk teknoloji perakende şirketiydi

Bimeks, Eylül 2013’te büyük bir satın almaya giderek Dixons Retail PLC’ye ait olan Electro World’ün Türkiye kolunun yüzde 100’ünü satın almış, Kasım 2013’te Bimeks, Electro World ile birleşti ve Electro World, Türkiye’deki mağazalarının tamamını Bimeks’e devrederek ülkedeki faaliyetlerini sonlandırmıştı.


Bimeks daha sonra Türkiye’de faaliyet gösteren teknoloji perakende zinciri Fransız Darty’nin ise Türkiye’deki mağazalarından 28’ini satın alarak bünyesine kattıktan sonra, ekonomideki dalgalanmalar nedeniyle, 2018 yılından itibaren mali durumu kötüleşen şirket Mart 2019’da Borsa İstanbul’dan çıkarılmıştı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page