top of page
Ara

Unilever, dört günlük çalışma haftası programı denemelerine yeni ülkeler ekliyor

Hareket, şirketin daha mutlu çalışan sonuçlarının elde edildiği başarılı Yeni Zelanda pilot programı sonuçları sonrası geldi

Unilever, dört günlük pilot çalışma haftasını denemelerine yeni ülkeler ekliyor

Unilever, Yeni Zelanda'da 18 aylık başarılı bir pilot uygulamanın ardından Avustralya'da dört günlük haftalık çalışma denemesini 500 çalışanı kapsayacak şekilde genişletecek ve daha kısa programda henüz güvenoyu sunan en büyük şirket haline gelecek.


Unilever'in 900 Avustralyalı çalışanın yarısından fazlası 14 Kasım'dan itibaren haftanın dört günü çalışmaya başlayacak. Şirketin ülkedeki üç fabrikasında vardiyalı çalışan personeller dahil olmayacak. Unilever'in üretim tesislerinin bulunmadığı Yeni Zelanda'daki personel de dört gün boyunca çalışmaya devam edecek.


Unilever'in deneme süresinin uzatılması, daha kısa haftanın personelin daha mutlu, daha sağlıklı ve daha üretken olmasına yardımcı olduğunu öne süren, beş günlük yerine dört günlük programlara yönelik küresel kampanyaya yönelik bir desteği temsil ediyor.


Unilever, Avustralya'nın UTS Business School tarafından izlenen Yeni Zelanda davası sırasında devamsızlığın üçte bir oranında düştüğünü söyledi. Personel, stres ve iş-yaşam çatışmasında keskin düşüşler olduğu belirtildi.


Unilever, kısa çalışma günü denemelerinde yer alan çalışanlardan “iş için yüzde 100” sunmaya devam etmelerini istiyor ancak onlardan daha uzun saatler çalışmaları zorunlu tutulmuyor. Personelin hafta boyunca hangi gün veya saat dizisini çıkaracağını seçmesine izin verilecek.


Avustralya'daki sonuçlara bağlı olarak, Unilever, dört günlük kısa çalışma gününü dünya genelindeki 148.000 çalışanından daha fazlasına sunmayı hedefliyor.


Dört günlük çalışma denemesi, Unilever'in küresel hibrit çalışma politikasıyla bağlantılı olarak ilerleyecek, bu nedenle personelin dört günlerinin ikisinde evden çalışmasına izin verilecek.


ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda'da araştırmacılar tarafından gözlemlenen büyük ölçekli denemelerle ivme kazandı. Ancak, personelin izin günlerinde işten gerçekten ayrılmasını sağlamak da dahil olmak üzere zorluklarla karşı karşıya kalabilir.


Diğer bir soru, belirli personel kategorilerinin hala beş gün çalışmasının gerekli olduğu iki kademeli sistemlerin potansiyelidir. Unilever, daha kısa haftalarda ofislerde çalışan personel ve fabrikalarda üretimden sorumlu ekipleri arasındaki ilişkileri izleyeceğini söyledi.


Birleşik Krallık'taki Wellcome Trust 2019'da “operasyonel olarak çok karmaşık” olduğunu kanıtlayarak pilot çalışma planlarını iptal etmesine rağmen, Microsoft da dahil olmak üzere gruplar daha kısa haftayı denedi. Teknoloji, hukuk ve kar amacı gütmeyen gruplar da dahil olmak üzere sektörlerden farklı birçok şirket, dört günlük haftayı kalıcı olarak benimsedi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page