top of page
Ara

Unicorn cenneti: Türkiye

Türkiye'nin girişimcilik ekosistemi, dünyaya damga vuracak markaları ortaya çıkarmaya devam ediyor

Unicorn cenneti: Türkiye

Türkiye'nin girişimcilik ekosistemi, dünyaya damga vuracak markaları ortaya çıkarmaya devam ediyor: Trendyol, Peak Games, Getir ve şimdi Dream Games..


Dream Games, aldığı yatırımlarla iki yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en değerli ve en çok yatırım alan mobil oyun şirketlerinden biri olmayı başardı. 2021 yılı Haziran ayında aldığı yatırımla 1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Türkiye’nin üçüncü ‘unicorn’u unvanının sahibi olan Dream Games, 255 milyon dolarlık yeni yatırım almayı başardı.


Türkiye'nin özellikle mobil oyunlar, e-ticaret, hızlı teslimat, finans teknolojileri gibi birçok yenilikçi alanda onlarca unicorn firma çıkarması hiçte tesadüf değil.


Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye 2021 yılında, girişim ekosistemi yatırımlarında yeni bir rekora imza attı. Son 10 yılda yapılan yatırım miktarı, bu yıl tek çeyrekte gerçekleşti. Son 10 yılda 736 milyon dolar yatırım gelirken, yılın ikinci çeyreğinde 63 girişim toplam 746 milyon dolar yatırım aldı. 2021 yılının ilk altı ayında ise 129 Türk girişimine 1.3 milyar dolar yatırım yapıldı. Böylece Türkiye, girişimlere yapılan yatırımlarda birçok Avrupa ülkesini geride bırakarak, milyar dolarlık yatırım ligine çıktı. Getir ve Dream Games’in ardından ekosistemde 10 unicorn daha yolda…


StartupCentrum'a göre; 2021 yılı Türkiye startup ekosistemi için rekorlarla dolu bir yıl oldu. Ekosistemin belki de yeni başladığı kitabın ilk sayfası 2021 yılı oldu. Mega yatırımlarla, exit’lerle ve çok sayıda yabancı yatırımcıyla 2021 yılında tanışan ekosistem, global çapta başarılı olmaya bir adım daha yaklaştı.


2021 yılında en çok yatırım alanlar [Son değerleme] ($):

1. Getir: 7.5 Milyar

2. Dream Games: 2.75 Milyar Dolar

3. Colendi: 120 Milyon

4. Libra Softworks: 105 Milyon

5. intenseye: 120 Milyon


2022 yılında Unicorn/ Decacorn şirketler:

3. Trendyol Group (Decacorn)

4. Peak


Gelecek Unicorn adayları:



0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page