top of page
Ara

Uber, MediaCom ile 190 Milyon Dolarlık küresel medya yönetimi anlaşması yaptı

Ajans daha önce ABD ve Avustralya'da yolculuk paylaşımı uygulamasıyla çalışmıştı

Uber, MediaCom ile 190 Milyon Dolarlık küresel medya yönetimi anlaşması yaptı

Uber, tüm küresel medya satın alma ve planlama işini GroupM’in MediaCom ajansına teslim etti.


Görüşme, resmi bir inceleme süreci olmadan gelir ve Uber için bir konsolidasyon görevi görür ve MediaCom ile mevcut bir ilişkiyi genişletir. 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren MediaCom, aktif pazarlarda tüm dijital ve çevrimdışı marka medyalarının işlenmesinden sorumlu olacak. MediaCom ABD baş dönüşüm sorumlusu Ilana Abrahams-Nolte ve MediaCom grup iş lideri, yönetici direktörü Latha Sundaram hesabın başına geçecek.


Uber küresel medya başkanı Travis Freeman yaptığı açıklamada, "Bugün marka oluşturma ve yenilik için farklı bir yaklaşım gerektiriyor, bu nedenle küresel medya ihtiyaçlarımızı MediaCom ile pekiştirdik" dedi. "Sektörümüzün belki de en yıkıcı dönemlerinden birinde Uber için yaptıkları çalışma, ortaklığımızın dünya çapında gelişmeye devam edeceğine dair bize güven verdi."


MediaCom daha önce Avustralya'da ve ABD'de Uber için medya satın alma ve planlamasını üstlenmişti Uber, daha önce Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da OMD ve Latin Amerika'da Girişim dahil olmak üzere diğer pazarlarda bir dizi ajansla çalıştı.


Veri danışmanlığı şirketi COMvergence'e göre Uber, dijital kanallar hariç küresel ölçekte ölçülen medya kanallarına yaklaşık 190 milyon dolar harcıyor.


MediaCom'un küresel CEO'su Nick Lawson, "Yeni reklamverenler çağının liderlerinden biri ve çevredeki en modern markalardan biri olarak, Uber’in muhteşem küresel yolculuğunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz," dedi. "Konsolide küresel kayıt ajansı olarak atanmak, iş dünyasında her gün gördüğümüz inanılmaz çalışmanın kanıtıdır."


Konsolidasyon, Duracell'in MediaCom'u Mayıs ayında küresel medya ajansı olarak atamasının ardından geldi.


Şirket, geçtiğimiz günlerde, yaratıcı ajans Wieden + Kennedy ile ırkçılığı tolere eden sürücülere Uber'i silmelerini söyleyen Ağustos kampanyası için dikkat çekti. Nisan ayında yapılan bir kampanyada Uber, binicilere evde kalmalarını söyledi.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page