top of page
Ara

Twitter Snapchat ve Instagram hikayelerine rakip olacak bir uygulaması: Fleets

Twitter, 'Filolar' hikaye özelliğini kullanıma sunuyor. Kullanıcılar için bu yeniliği benimseme konusunda çekimser görünüyor

Twitter, 'Filolar' hikaye özelliğini kullanıma sunuyor. Kullanıcılar için bu yeniliği benimseme konusunda çekimser görünüyor

Popüler sosyal paylaşım paltformu Twitter, yeni özelliği "Fleets" i duyurdu. Snapchat ile hayatımıza giren, Instagram ile iyice yerleşen "hikayeler" artık Twitter'da da olacak. Türkçe'ye "Filolar" şeklinde çevrilen Twitter Fleets nedir? Twitter "Fleets" nasıl kullanılır? Twitter Fleets ne zaman gelecek?


Twitter, sosyal medya platformunda paylaşım yapmanın yeni ve daha az kalıcı bir yolu olan "Filolar" adlı hikaye özelliğini Salı günü kullanıma sundu. Şirket yakın zamanda 'Hikayeler' benzeri uygulamasını Brezilya, Hindistan, İtalya, Güney Kore ve son olarak Japonya dahil olmak üzere belirli pazarlara çoktan sunmuş, yakın zamanda tüm dünyada kullanıma sunulacağı açıklandı.

Fleets, Snapchat ve Instagram gibi uygulamalar tarafından kullanılan ve öncülük edilen ve daha sonra Facebook (Instagram'ın sahibi olan), LinkedIn ve diğerleri tarafından benimsenen bir format.

24 saat içinde silinen paylaşımlar olarak bilinen "Story" ya da Türkçe çevirisye "Hikayeler" özelliği Twitter'da "Fleets" adıyla var olacak. Türkçe'ye "Filolar" olarak çevrileceği söylenen Twitter Fleets ile 24 saat içerisinde kaybolacak Fleet'ler oluşturulacak. Fleet'ler, tıpkı Instagram'daki gibi Twitter uygulamasının hemen üstünde, yuvarlak profil resimleriyle birlikte sıralanacak. Ayrıca anasayfadaki bir tweet de Twitter Fleets'te hikaye olarak paylaşılabilecek.


Salı günkü bir blog yazısında, Twitter'ın Tasarım Direktörü Joshua Harris ve Ürün Müdürü Sam Haveson, insanların bir tweet'in çok nihai olduğunu ve gönderdiklerinde ve gönderinin süresinde biraz esneklik istediklerini bildirdiklerini söyledi.

Twitter'ın amacı, herkese açık sohbete hizmet etmektir - neler olup bittiğini görmek ve bunun hakkında konuşmak için gittiğiniz yerdir. Ancak bazılarınız bize Tweetlemenin rahatsız edici olduğunu çünkü çok halka açık, çok kalıcı olduğunu ve Retweet ve Beğenileri toplamak için çok fazla baskı olduğunu söylüyor. Bu yüzden maalesef taslaklarda çok fazla Tweet bekliyor! İnsanların kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olmak için, insanların olup bitenler hakkında konuşmaları için daha düşük bir baskı yöntemi üzerinde çalışıyoruz. Bugün, herkesin geçici düşünceleriyle sohbete yeni bir şekilde kolayca katılabilmesi için Filoları başlatıyoruz.

Fleets neler sunuyor?

-Metin filoları: Fleets, her ikisi için de çeşitli renk seçenekleriyle renkli bir arka plan üzerinde metindir.

-Tweet paylaşın: Fleets, renkli bir arka planda da görünen bireysel tweet'leri paylaşmanın yeni bir yolu sunuyor.

-Video veya Fotoğraf: Fleets bölümünüze bir video klip veya fotoğraf da gönderebilirsiniz


Kullanıcılar ayrıca bir Fleets gönderisinden doğrudan mesaj gönderebilirler. Ayrıca, Fleets için özel efektler veya artırılmış gerçeklik (AR) araçları bulunmamakla birlikte Twitter, çıkartmaların ve canlı yayının yakında geleceğini söylüyor.


Bu, lansman sırasında mevcut değil, ancak sonunda, röportajlar, etkinliklerden gerçek zamanlı önemli anlar, GIF savaşları vb. Dahil olmak üzere format için bir dizi yeni kullanım durumu sağlayabilir. Markalar için, Influencer'lar aracılığıyla var olma, farkındalığı ve katılımı artırmak için tanınmış kullanıcılarla ortaklık kurarak. Ancak Fleets biraz sınırlı görünüyor. Gelişmiş oluşturma işlevlerinin ve efekt araçlarının eksikliği, onu mevcut diğer Hikayeler seçeneklerinin gerisine koyuyor; tek gerçek avantaj, uygulamadaki en yüksek feed varlığının ilgi ve maruz kalmaya yardımcı olabilmesidir.


Şu anda şirket, birisi filonuzdan birinin ekranını görüntülediğinde herhangi bir gösterge olmayacağını ve sizi takip eden herhangi birinin, balonunuzu hemen tepesinde görmezlerse profilinizi ziyaret ederek ne filo yaptığınızı görebileceğini söylüyor.


Bu nedenle, Filoları sosyal medya öfke kültürüne her şeyi düzeltecek bir çare olarak veya platformun çok sayıda bireysel eylemi tek bir hedefe yönlendirme eğilimi olarak düşünmek tam olarak doğru değildir. Birisi hala gelecek nesil için gönderdiklerinizi kaydedebilir, kendileri yeniden yayınlayabilir. Alternatif olarak, yanlış bir şey söylerseniz, hiçbir şey başkalarının bunu ekran görüntüleri aracılığıyla geleneksel Tweet kanalına yaymasını ve bu ekran görüntülerini daha fazla retweetlemesini ve sizi eleştirmesini engellemez.


Fleets'in en çok, en azından ilk başta, en çok yardımcı olabileceği görüldüğü şey, Twitter'da her gün her dakika trafiğe eklenen çok sayıda fikir miktarını daha sindirilebilir biçimlere bölüyor. Bu, platformda nasıl iletişim kurduğumuzda değişikliklere yol açabilir. Kuşkusuz, bazı kullanıcılar bir tweet yerine filoda söylenebilecek veya gösterilebileceklerin sınırlarını zorlamaya çalışacaktır. Fleets'te ortaya çıktıkça, örneğin taciz veya yanlış bilgilendirme ile mücadele için yeni kurallar yazıp yazmayacağına veya mevcut kuralları değiştirip değiştirmeyeceğine karar verirken Twitter, yeni denetim zorluklarıyla karşı karşıya kalacaktır.


Bu, elbette, Twitter'daki kişilerin bu özelliği gerçekten kullanmak istediklerini ve herhangi bir anlamlı kapasitede gerçekleştirmek istediklerini varsaymaktır. Snapchat'in yanlışlıkla beş yıldan fazla bir süre önce başlattığı sosyal medyayı ele geçiren harika hikayelerin bir kısmı, Facebook'un ana uygulamasından YouTube'a ve hatta LinkedIn'e kadar hiçbir zaman geçici mesajlaşmaya ihtiyaç duymayan ürün ve hizmetlerin her halükarda onu alması anlamına geliyordu. Bu Hikayeler klonları etrafta daha da varlığını hissettirebilir ancak kaçınılmaz olarak kimsenin birşey paylaşmadığı alanlar haline gelirler.


Twitter'ın Fleets atılımını etkilerini ilerleyen zamanlarda daha net görebileceğiz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page