top of page
Ara

Amazon, Avrupa’da ikinci el ürün satışlarına hız veriyor

Amazon, ikinci el pazarındaki potansiyeli değerlendirmek amacıyla Londra'da geçici bir fiziksel ikinci el mağazası açarak perakende dünyasında yeni bir adım attı

Amazon, Avrupa’da ikinci el ürün satışlarına hız veriyor

Amazon, ikinci el pazarındaki potansiyeli değerlendirmek amacıyla Londra'da geçici bir fiziksel ikinci el mağazası açarak perakende dünyasında yeni bir adım attı. Amazon'un Avrupa genelindeki ikinci el satışları, şu anda 1,15 milyar Euro'yu buluyor ve geçen yıl yalnızca İngiltere'de dört milyondan fazla ikinci el ürün satıldı. 2023'ün ilk 9 ayında İngiltere'deki ikinci el satışları geçen yılın aynı dönemine göre %15'ten fazla artış gösterdi.


Bu hamle, tüketicilerin daha sürdürülebilir bir alışveriş deneyimi arayışını yansıtıyor. Amazon'un, geçen yılın aynı dönemine göre rekor satışlar elde ettiği belirtiliyor. 17 Kasım'dan Cyber Monday'e kadar olan dönem, şimdiye kadar yaşanan en büyük alışveriş etkinliği olarak kaydedildi. Şirket, somut satış rakamlarını açıklamasa da bu dönemde dünya çapında bir milyardan fazla ürün satıldığı bilgisi verildi.


Diğer yandan, Amazon, ABD'de bulunan iki Amazon Style mağazasını kapatma kararı aldı. Bu, şirketin çevrimiçi moda ve gıda alanlarına odaklanma stratejisinin bir parçası. Amazon, online moda segmentinde başarıyla büyüdüğünü ve müşterilere daha geniş ürün yelpazelerini rekabetçi fiyatlarla sunma ve yenilikçi teknolojiler geliştirme konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Kapatılan Amazon Style mağazaları, müşterilere kişiselleştirilmiş öneriler sunan teknolojiyi kullanıyor, ancak bazı eleştirmenler tarafından karmaşık bulunarak eleştirilmişti.


Bu stratejik değişiklikle birlikte Amazon, gıda sektöründeki fiziksel perakendecilik alanındaki varlığını sürdürme kararı aldı. Şirket, gıda işine odaklanarak daha iyi sonuçlar elde etmeyi ve geleneksel gıda mağazalarıyla rekabet etmeyi amaçlıyor. Bu yönde atılan adımlar arasında, Merch on Demand platformu ile kendi giyim markasını oluşturmak isteyenlere büyük kolaylık sağlama ve önümüzdeki yıl itibariyle ABD'de çevrimiçi araç satışına başlama planı da bulunuyor.


Amazon ayrıca, markalara büyük kolaylık sağlayan yapay zeka tabanlı araçlar geliştirmeye devam ediyor. Amazon Image Generator, reklamcılara ürün sayfalarını hızla iyileştirmelerinde yardımcı oluyor. Bu araç, ürünleri net bir şekilde ayıran görüntüler kullanarak farklı arka planlarla görseller oluşturmayı sağlıyor. Bu özellik, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için tasarlanmış olup, tasarım maliyetlerini düşürmeye ve yaratıcı içerik üretimini hızlandırmaya büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor.


Görünüşe göre, Amazon, yeni dönemde daha sürdürülebilirlik odaklı stratejiler benimseyerek platformdaki KOBİ'leri dijital dünyada güçlendirmeyi, daha geniş kitlelere ulaşmak için döngüsel moda trendlerine odaklanmayı ve farklı gelir seviyelerine sahip kitlelere çeşitli ürünleri çoklu kanallar aracılığıyla sunmayı hedefliyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page