top of page
Ara

Twitter, reklam satışlarındaki düşüş nedeniyle abonelik sistemi seçeneğini değerlendiriyor

CEO Jack Dorsey, analistlerle yapılan üç aylık bir konferans görüşmesinde Twitter'ın reklam işini tamamlamak için ücretli bir abonelik hizmeti başlatıp başlatmayacağını düşünüyor. Planın erken aşamalarda olduğunu ve e-ticaret ve ödeme yönetimini geliştirmek için çalışan küçük bir ekip tarafından test edildiğini söyledi.

Dorsey, Koronavirüs pandemisinin sosyal medya reklamlarına olan talebini azalttığı için Twitter'ın bir önceki yıla göre bir önceki yıla göre %23'lük bir reklam geliri 562 milyon $'a düştüğünü bildirdi. Şirketin toplam geliri %19 düşerek 683 milyon $'a düşerken, 2019'dan itibaren vergi iadesinin geri alınması, duyuru başına kârlılıktan 1,2 milyar $'lık net zarara dönüştü.


Twitter'ın reklam gelirlerindeki düşüş, günlük kullanıcı tabanındaki %12'lik kazançla önceki çeyreğe göre 186 milyona karşılık geldi.


Twitter'ın temel önceliği, şirketlerin uygulamalarını Twitter reklamlarında tanıtmaları için yeni bir Mobil Uygulama Tanıtımı (MAP: Mobile App Promotion) ürününün kullanıma sunulması olduğunu söyledi. Şirket, geçtiğimiz yıl MAP'ın reklam gelirini olumsuz etkileyen teknik sorunlarla karşı karşıya olduğunu bildirdi.


İşte detaylar

Twitter'ın aboneliklerden, e-ticaretten ve diğer hizmetlerden para kazanacak işletmeler üzerindeki erken aşama çalışmaları, sosyal ağın reklam gelirlerinde ciddi bir düşüşle yakalanmasıyla ortaya çıkıyor. Şirket, reklamsız bir deneyim veya bir ödeme duvarının arkasındaki diğer premium teklifler için ne kadar insanın ödemeye istekli olduğunu düşünmek zorunda kalacak.


"Aboneliğin tamamlayıcı olduğu bir dünya olduğunu düşünüyoruz," dedi Dorsey. "Ticaretin sürdürülebilir olduğu bir dünya varolabileceğini düşünüyoruz. İnsanların ödeme duvarlarını yönetmelerine yardımcı olduğunu ve tamamlayıcı olduğuna inandığımızı düşünebilirsiniz."


Twitter ayrıca, bu ay eski Başkan Barack Obama ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk gibi halka açık figürlerin hesaplarını ihlal ettiği yüksek profilli bir hacker saldırısından sonra güveni yeniden inşa etmek zorunda kaldı. Ekonomik belirsizlikler arasında şirket gelecekteki gelir veya gelirin bir tahminini vermedi. Twitter, Mart ayında, salgının ilk günlerinde reklam talebinin düşmesi nedeniyle rehberliği geri çekmişti.


Twitter'ın gelir düşüşü, bu hafta önceki çeyreğe göre bir önceki yıla göre %17'lik bir artışla 454 milyon $ 'a ulaşan Snap ile ilgili olumlu sonuçlarla çelişiyor, ancak artış önceki çeyreğe göre daha düşük olmasına rağmen ve Snapchat'in kullanıcı tabanındaki büyüme 238'e yükseldi.


Snap ayrıca, güçlü bir büyümenin ilk işaretlerini görüyor ve üçüncü çeyrekte ilk birkaç haftada gelir %32 arttı. Ancak Snap yönetimi, belirsiz iş ortamının ortasında büyümenin çeyrek sonunda %20'ye kadar ılımlı olacağını tahmin ediyor.


Twitter'ın e-ticarete olası genişlemesi, diğer dijital medya şirketlerinin işlemlerinden gelir elde ederek gelirlerini reklamdan uzaklaştırmaya çalıştıkça geliyor. Salgın sırasında daha fazla insanın evden alışveriş yapmasıyla, e-ticaret gelirlerini artırmak için önemli bir fırsat var.


En büyük rakibi olan Facebook, geçen haftaki fotoğraf paylaşım uygulamasında Instagram Shop'u tanıtmasıyla, e-ticareti artırmak için çeşitli programlar gerçekleştirdi. Geçen ay Facebook, ABD'deki küçük işletmelerin sosyal medya profillerini dijital vitrinlere dönüştürmelerine yardımcı olan Facebook Mağazalarını tanıttı.


Google, marka ve perakendeciler için arama sonuçlarında ücretsiz ürün listelemelerinin genişletilmesi de dahil olmak üzere diğer girişimleri takiben, bu ayki video alışveriş platformu Shoploop'u tanıtarak e-ticaret alanında kullanıcılara sunduğu seçenekleri genişletti.


Google'ın e-ticarete girmesi, The Information tarafından bildirildiği üzere, büyük bir revizyonun bir parçası olarak Google Pay ödeme uygulamasında daha fazla alışveriş özelliği içeriyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page