top of page
Ara

Twitter, Elon Musk ile anlaşmaya yakın olduğunu söyledi

Gelen son bilgilere göre, Elon Musk'ın Twitter'ın yeni sahibi olabileceğini gösteriyor

Twitter, Elon Musk ile anlaşmaya yakın olduğunu söyledi

Hem Washington Post hem de The New York Times, Twitter yönetim kurulunun Musk'ın şirketi satın alma teklifini ciddi bir şekilde değerlendirdiğini ve kurumsal yönetimin Musk'ın 46.5 milyar dolar karşılığında şirketi satın alma planını açıklamasının ardından teklife karşı bir süredir devam eden 'olumsuz' tutumunun değiştiğini bildirdi.


Twitter, daha önce sert tepkiyle reddettiği milyarder Elon Musk'ın satın alma teklifine ısınmaya başladı. ABD basınında çıkan haberlere göre Twitter yönetimi teklifi ciddi olarak değerlendirmeye başladı. New York Times'ın haberine göre 11 üyeli Twitter yönetim kurulu Musk'ın teklifini Pazar günü yaptığı toplantıda değerlendirdi.


Wall Street Journal ise anlaşmanın yakın olduğunu yazdı. Wall Street Journal'a konuşan kaynaklar satın almanın bu hafta gerçekleşebileceğini söyledi.


Teklif edilen rakam 54 milyar dolar

Bildirimde, Musk'ın 21 milyar doları öz kaynak olmak üzere, 33,5 milyar dolarlık kaynak ayırmayı taahhüt ettiği belirtilirken, Morgan Stanley dahil bankaların ise 13 milyar dolarlık kredi sağlamayı kabul ettiği aktarılmıştı.


Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, 14 Nisan'da SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.


Söz konusu önlemle potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata şirketten daha fazla hisse satın alma hakkı korunmuştu.


Musk'ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin yüzde 15'inden fazlasını satın alması durumunda planın devreye gireceği kaydediliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page