top of page
Ara

Elon Musk, Twitter'ı satın almak için düğmeye bastı

Elon Musk, Twitter'ı satın almak için şirketin olağanüstü bir potansiyele sahip olduğunu ve bunun kilidini açacağını belirterek "verilebilecek en iyi" bir teklifte bulunduğunu belirtti

Elon Musk, Twitter'ı satın almak için düğmeye bastı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, 28 Ocak kapanış fiyatına göre, yaklaşık 43 milyar dolarlık bir değeri temsil eden hisse başına nakit 54.20 Dolar teklif edecek. Sosyal medya şirketinin hisseleri bu haber sonrası %18 seviyelerinde yükseldi.


50 yaşındaki Musk, teklifi Perşembe günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunduğu bir dosyada duyurdu. Tesla şirketinin de sahibi olan milyarder, ilk olarak 4 Nisan'da yaklaşık %9'luk bir hissesini açıklamıştı.


Tesla hisseleri haberlerde piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %1,5 düştü.


Yönetici, Twitter'ın son günlerde en gözde markalarından biri ve genellikle @elonmusk'ın 80 milyondan fazla takipçiye sahip ve oldukça yüksek etkileşim rakamlarına sahip.


Bir süre önce, Musk takipçilerine sosyal medya platformunda uygulamayı daha iyi seviyelere taşımak için istediği değişiklikler hakkında sorular sormuştu. Ardından şirket, Musk'ın hisse yatırımını açıklanmasının ardından onu en büyük bireysel hissedar yapan yönetim kuruluna davet etmişti.


Son gelişmeler eğer beklendiği gibi devam ederse Musk'ın, Twitter'ı satın alması sürpriz olmaz. Şu anda Bloomberg Milyarder Endeksi'ne göre Twitter'ın yaklaşık 37 milyar dolarlık piyasa değerine kıyasla yaklaşık 260 milyar dolar değerinde.


Twitter'ın yönetim kuruluna yazdığı bir mektupta Musk, Twitter'ın “şu anki haliyle ifade özgürlüğü ve toplumsal zorunluluğunu ne gelişecek ne de hizmet edecek olduğuna inandığını söyledi. Twitter'ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerekiyor” ifadelerini paylaştı.


Satın almanın uzun bir süreç olması muhtemel görünmüyor.


Musk ayrıca, "Anlaşma olumlu sonuçlanmazsa, yönetime güvenmediğim ve kamu piyasasında gerekli değişikliği gerçekleştirebileceğime inanmadığım düşünülürse, hissedar olarak konumumu yeniden gözden geçirmem gerekecek" dedi.


Vital Knowledge'den Adam Crisafulli bir raporda, hisse başına 54.20 dolarlık teklifin hissedarlar veya yönetim kurulu tarafından kabul edilemeyecek kadar düşük olduğunu belirterek, şirketin hisselerinin bir yıl öncesine göre 70 dolar altına düştüğünü de sözlerine ekledi.


Musk, satın alma sürecine Morgan Stanley liderlik edecek.


Satın alma teklif fiyatına ayrıca, yaygın olarak uyuşturucu için kodlanmış bir referans olarak kabul edilen '420' sayısı da eklenmiş olması enteresan. Daha da enteresan yanı, 2018'de Tesla'yı satın almak için hisse fiyatı olarak 420 dolar fiyat belirlemiş, bu gelişme sonucunda Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan bir ekip tarafından süreci incelenmesine neden olan hareket olarak dikkat çekmişti..

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page