top of page
Ara

Toyota CEO'su elektrikli araçlara geçiş sonrası milyonlarca insanın işsiz kalabileceğini söyledi

Elektrikli araçlara geçiş tamamlandığında Japon otomotiv endüstrisi 5.5 milyon insan işini kaybetmesi tahmin ediliyor

Toyota CEO'su elektrikli araçlara geçiş sonrası milyonlarca insanın işsiz kalabileceğini söyledi

Toyota'nın CEO'su Akio Toyoda yaptığı açıklamada, şirket için elektrikli araçlara radikal geçişin milyonlarca Japon işçinin otomotivdeki işini kaybetmesine mal olacağının endişesini dile getirdi.


Akio Toyoda'nın Japon hükümetinin karbon nötrlenmesi konusundaki ısrarı imalat sürecinde ciddi boyutta negatif etkileri de beraberinde getireceğini düşünüyor. "Japonya'nın büyük ölçüde ihracata bağımlı bir ülke olduğu için karbon nötrlüğünün Japonya için bir istihdam sorunuyla eşdeğer olduğunu belirten CEO, "politikacıların bu hedefin önemli bir bileşeni olarak elektrikli araçlara tam bir geçiş gördüklerini kabul etse de, "Japon halkının hayatlarını idame ettirebilmeleri için, geleceğimizi şimdiye kadarki çabalarımızla uyumlu hale getirmek gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


Auto News'in haberine göre, Japonya'nın her yıl yaklaşık 10 milyon araç ürettiğini ve bunların yaklaşık %50'sinin diğer ülkelere ihraç ediliyor.


Toyoda, tahminlerin 2030 yılına kadar Japonya'nın içten yanmalı motorlu yılda sekiz milyon araç üreteceğini ve bunları piyasadan tamamen çıkarmanın sektöre büyük zararlar vereceğini iddia ediyor. “Bu, sekiz milyondan fazla üretim bandında çalışan kişinin işlerini kaybedileceği ve otomotiv endüstrisinin 5.5 milyon işin çoğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor. 'İçten yanmalı motorlar zararlıdır' deseler hemen hemen hiç araç üretemezdik.” dedi.


Toyoda ayrıca, pazarda hibrit araçların korunmasına hala güçlü bir şekilde inanıyor. Karbondioksit emisyonlarını azaltmanın “çeşitli ülke ve bölgelerdeki farklı durumlarla uyumlu pratik ve sürdürülebilir girişimlere” odaklanan bir strateji gerektirmesi gerektiği fikrini savunan yöneticilerden olması dikkat çekici.


Kaynak: Hypebeast

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page