top of page
Ara

TikTok, Amazon Fire TV için yeni uygulamasını tanıttı

TikTok'ta daha fazlası ücretsiz olacak ve yalnızca görüntülenebilir olacak.

TikTok, bugün Amazon Fire TV cihazlarında (Business Insider aracılığıyla) "More on TikTok" adlı ilk TV uygulamasını piyasaya sürüyor. Amazon'un basın sözcüsü Delaney Simmons, The Verge'e gönderdiği bir e-postada, uygulamanın mobil TikTok uygulamasından video oynatma listeleri ve derlemeler oluşturacağını doğruladı. Ayrıca, TikTok'un mobil uygulamasının bir dakikalık sınırını aşan diğer içeriklerle birlikte içerik oluşturucularla yapılan röportajları da içerecek.


"Fire TV gibi akış cihazlarının benimsenmesinin kullanıcılarımızla bağlantı kurmak için ne anlama geldiğini ve onlara nasıl daha dinamik deneyimler sunabileceğimizi düşünüyorduk ve içeriğimizi bir dereceye kadar TV'ye getirmenin doğal bir sonraki adım olduğunu düşünüyoruz," dedi. TikTok'un küresel pazarlama başkanı Nick Tran.


Business Insider'a göre TikTok, mobil video formatının TV ekranlarında ne kadar iyi görüntülendiği konusunda fikir alışverişi yapıyor. TikTok'ta daha fazlası yalnızca görüntülenebilir bir platform, bu nedenle oturum açma veya hesap bilgisi gerektirmiyor ve kullanıcılar video yükleme veya jeton takas etmesi söz konusu değil. Platform lansman süresince tüm kullanıcılar tarafından kullanımı ücretsiz olacak ve reklam barındırmayacak.

Tiktok, içerik üreticilerin yaratıcılıklarını göstereceği bir eşsiz platform

Buna ek olarak, TV uygulamasında iki yeni içerik kategorisi olacak: TikTok'ta yıldızlarla röportaj yapacak olan “In the Studio” ve yaratıcıları öne çıkaracak kısım ise “This is TikTok”.


Amazon, yılın ilk altı ayında Facebook Watch, Peloton, MasterClass ve Audible gibi mobil öncelikli Fire TV uygulamalarının kullanımında, esas olarak koronavirüs pandemisi sırasında evde kalan insanlar nedeniyle keskin bir artış görüldüğünü ifade etti.


TikTok uygulamasında daha fazlası artık ABD'deki tüm Fire TV cihazlarında kullanılabilir. İlerleyen günlerde Avrupa birliği ülkeleri ve diğer ülkelerde de aktif olması bekleniyor. Kullanıcılar etkinleştirmek için “Alexa, TikTok'ta Daha Fazla Aç” demeleri yeterli.


Microsoft, Pazar günü yaptığı açıklamada, Başkan Trump'ın ABD'de TikTok'u yasaklamakla tehdit etmesinin ardından Çin merkezli ana şirket ByteDance'tan TikTok'un bir kısmını satın alma görüşmelerinin devam ettiğini söylemişti. Çarşamba günü rakip Instagram, 50 ülkede Reels adlı TikTok rakibini piyasaya sürmüştü.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page