top of page
Ara

Tesla, gelirlerinin yaklaşık %7,7'sini Bitcoin yatırımlarına ayırıyor

Tesla'nın Bitcoin satın alımının dökümünü yapmak, beklenenden büyük bir yatırımcı akımının ortaya çıkışını ortaya koyuyor


Tesla, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyasında elektrikli araç üreticisinin bilançosuna Bitcoin (BTC) eklediğini onayladıktan sonra Pazartesi günü finans piyasalarını harekete geçirecek bir adım attı.


Tesla'nın 31 Aralık 2020'de sona eren mali yıl için en son Form 10-K başvurusu, Bitcoin'e 1.5 milyar dolarlık bir yatırım olduğunu gösteriyor. Bitwise araştırmacısı David Lawant'ın belirttiği gibi, Tesla'nın BItcoin maruziyeti, şirketin sahip olduğu nakit akışının yaklaşık %7,7'sini temsil ediyor.

Bu rakamları Tesla’nın nakit parasından ve 2020 sonunda brüt 19.4 milyar $ veya net 9,8 milyar $ borç ve finansal kiralama işlemlerinden elde ediyor.


Tesla’nın Bitcoin satın alımı, onu kurumsal hazine listesinin en üstüne yerleştiriyor. Yalnızca bir başka şirket olan MicroStrategy stratejik rezervlerinin bir parçası olarak dijital varlığın daha fazlasını satın aldı.


Tesla’nın Bitcoin pazarına katılımıyla ilgili haberler Pazartesi günü fiyatların yükselmesine yol açtı. Cointelegraph'ın bildirdiği gibi, BTC fiyatı 45.000 dolara yakın bir seviyeye ulaştı ve önceki zirvesini kolayca aştı. Bitcoin'in piyasa değeri ilk kez 800 milyar doları aştığı görüldü.


Bilançosuna Bitcoin kırılımının eklemenin yanı sıra Tesla, dijital varlığı bir ödeme şekli olarak kabul etmeyi planlıyor. Dahası, aldığı BTC nakit olarak tasfiye edilmeyecek, bilançosuna eklenecektir.


Tesla, boğa piyasasında çok önemli bir zamanda Bitcoin benimsenmesine öncülük ediyor. Elon Musk’ın piyasaları hareket ettirme eğilimi göz önüne alındığında, Tesla’nın yeni keşfedilen Bitcoin maruziyeti, kısa vadede perakende satışını hızlandırabilir.


Bitcoin ayrıca büyük şirketlerin de ilgisini çekti. Microstrategy'nin geçen hafta Bitcoin satın alma web semineri 1.400'den fazla işlem yaptı.


MicroStrategy CEO'su, şirketin şaşırtıcı Bitcoin satın alma stratejisini açıkladı

Ana akım iş zekası devi MicroStrategy, ilk 250 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) yatırımı için son günlerde bir dizi manşette konu oldu. MicroStrategy CEO'su Michael Saylor Cuma günü bir tweet'te "16.796 BTC elde etmek için sürekli olarak 74 saat işlem yaptık ve her 3 saniyede 88.617 işlem ~ 0,19 BTC gerçekleştirdik," dedi.


"Dakikada yaklaşık 39.414 $ BTC, ancak her zaman %1-2'lik bir düşüşle şanslıysak birkaç saniyede 30-50 milyon Dolar almaya hazırdık," dedi ve firmanın bu fırsat kendini gösterirse daha ucuz bir fiyat diyerek BTC'yi satın alma isteğine atıfta bulundu.


MicroStrategy, kripto alanına giren en yeni ana akım devlerden biri olarak duruyor. 11 Ağustos tarihli bir duyuruya göre şirket, o sırada 250 milyon dolar değerinde 21.454 BTC alarak Bitcoin'e olan ilgiyi artırmasıyla, piyasalar harekete geçti.


İlk yatırımın ardından, işletme, Saylor'un tweet'inde görüldüğü gibi, biraz zaman ve çaba gerektiren ek bir 16.796 Bitcoin satın alımı gerçekleştirdi.


Kişi ve kurumların yaptığı kitlesel ölçekli Bitcoin alımı, madeni paranın bir değer deposu olarak etkili bir şekilde ölçeklenebileceğini kanıtladı. Bu, ağın önemli ölçüde yavaşladığı ve aynı zamanda yüksek işlem ücretleri gerektirdiği 2017'den bu yana insanların kafasında yer alan şüpheyi desteklemeye yeterli bir neden oldu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page