top of page
Ara

Spotify, aylık 300 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Spotify, yıl sonuna kadar 350 milyon kullanıcıya ulaşma hedefinde.Şirket bu Çarşamba günü, aylık aktif kullanıcı sayısının 30 Haziran'da sona eren en son çeyrekte 299 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıklamasına rağmen kardan zarar etmeye devam ediyor.

Daha yakından baktığımızda, Spotify'ın ikinci çeyreği bir önceki yılın aynı dönemine göre %27 artışla (67 milyon artışla) 138 milyon premium (ücretli) aboneyle bitirdiğini görüyoruz. Şirket, Aile Planının büyük bir performans itici gücü olmaya devam ettiğini ve çiftler için özel hazırlanan yeni Premium Duo abonelik teklifinin genişletilmesini daha da artırdığını söyledi.


Spotify, çeyrek başlarında gelişmekte olan bölgelerde birçok ülkede “Covid ile ilgili yumuşaklık” dediğini gözlemledi ve bu durum artan kullanıcı kayıplarına ve Premium kullanıcıların ödeme hatalarında artışa neden olduğunu doğruladı. Şirket, bunun Haziran ayında önemli ölçüde toparlandığını ve iyileştirilmiş ivmenin şimdi üçüncü çeyreğe taşınması bekleniyor.


Spotify, yatırımcılarına podcast birimini son çeyrekte büyütmeyi taahhüt etmesine rağmen ve yatırımlar şu an için fazla işe yaramıyor gibi görünüyor. Kullanıcıların genel podcast tüketimi iki kattan fazla arttı ve aylık etkin kullanıcıların beşte biri podcast dinliyor.


Ancak şirket, reklam gelirinde yıllık %21'lik bir kayıp ve kullanıcı başına prim aylık ortalama gelirinde (ARPU) yıllık %9'luk bir düşüş bildirdi ve genel olarak 2020'nin 2. çeyreğinde, şirket 356 milyon € zarar bildirdi.


Platform şu anda yarısı bu yıl başlatılan 1.5 milyondan fazla içerik sunuyor. Ve insanlar büyük ilgi gösterdi. Akış devi, toplam aktif kullanıcıların %21'inin, ilk çeyrekte yalnızca yüzde 19 olan podcast içeriğiyle ilgilendiğini söyledi.


Geleceğe baktığımızda Spotify, üçüncü çeyreği 312 milyon ila 317 milyon aktif kullanıcı ile bitirmeyi bekliyor ve yıl sonuna kadar 350 milyon kullanıcıya daha ulaşmayı umuyorlar.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page