top of page
Ara

Saudi Aramco, 500 Milyon dolarlık yatırım kolu için yeni CEO atadı

Şirket, 500 milyon dolarlık risk sermayesi ve yatırım kolunun yönetimi yeni bir CEO emanet

Saudi Aramco, veya resmi adıyla Saudi Arabian Oil Company, Suudi Arabistan'nın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi, önceki başkan ayrıldıktan sonra 500 milyon dolarlık risk sermayesi ve yatırım kolunu yönetmek üzere yeni bir CEO atadığını açıkladı.


Daha önce devlet enerji üreticisinin baz yağlar ve madeni yağlar bölümünü yöneten Mahdi Aladel, bilgilerin kamuya açıklanmaması nedeniyle kimliğinin açıklanmamasını isteyen kişilere göre, Saudi Aramco Energy Ventures LLC'nin CEO'su olarak görevi devralacak. Aladel'e ait gibi görünen bir LinkedIn sayfası, yeni role bu ay başladığını söyledi.


Aramco, dünyanın en büyük petrol ihracatçısıdır ve Basra Körfezi krallığının gelirinin çoğunu sağlıyor. SAEV, potansiyel olarak ana şirkete fayda sağlayabilecek erken aşama petrol, gaz, yenilenebilir ve kimyasal teknolojilerine yatırım yapar. SAEV, genellikle sondaj teknikleri, kimyasal uygulamalar veya blockchain tabanlı ticaret geliştiren şirketlere odaklanarak her satın alma için birkaç milyon ila on milyonlarca dolar harcıyor.


Majid Müftü son dört yıldır işi yürütmekteydi. Ocak ayında yaptığı bir röportajda, 2012'den beri başta ABD ve Avrupa'da olmak üzere 45 teknoloji firmasını desteklediğini söyledi. SAEV, daha fazla satın alma arayışı için yaklaşık 500 milyon dolarlık yeni bir fon başlatmayı hedeflediğini söyledi.


Müftü Çarşamba günü telefonla, daha fazla ayrıntı vermeden istifa ettiğini doğruladı. Aramco’nun medya ofisi yönetim değişikliği hakkında hemen yorum yapmaktan kaçındı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page