top of page
Ara

Nike 1 milyar dolarlık küresel medya konkuruna hazırlanıyor

Nike'ın yeni pazarlama kampanya stratejisini dünya çapında yönetecek ajansı belirlemek için kollarını sıvadı

Nike 1 milyar dolarlık küresel medya konkuruna hazırlanıyor

Nike şimdiye kadar, GroupM, Omnicom Media Group, Dentsu Media, Publicis Media, IPG Mediabrands, Stagwell Media ve Havas Media ile birlikte kaynaklar doğrultusunda konkur için iletişime geçildiği öğrenildi.


Nike ve Jordan üreticilerini içeren resmi genel bakışın önümüzdeki yıl iletişimine başlaması bekleniyor. Shortlist'e kalan şirketlerin Şubat ayında bir teklif geçmesi bekleniyor ve Nike, yöntemi baharda tamamlamayı hedefliyor. R3'ün ana saha olduğu iddia ediliyor ancak henüz net bir açıklama yapılmadı.


Nike, on yıldan fazla bir süredir bu ölçekte dünya çapında bir medya konkuruna çıkmamıştı. Öyle ki, bunca zaman şirketin farklı giyim ürünlerinin iletişimi farklı ajanslar tarafından yönetiliyordu, bu nedenle, katılan ajanslar, iş birliği döneminde yaptıkları işleri ön plana çıkararak rekabette ön plana çıkmaya çalışacaklar. Bu konkur sonunda, toplam bütçe yaklaşık olarak 1 milyar dolar olması bekleniyor.


ABD'de, uzun süredir Wieden+Kennedy, Nike'ın çözüm ortağı konumunda. Nike'ın bu iş birliği için yaklaşık 300 ila 400 milyon dolar arasında bütçe ayırdığı tahmin ediliyor.


Bununla birlikte, daha önceki birkaç yıl içinde Nike, medya harcamaları ağırlıklı olarak çevrimiçi olarak revize ettiği için bir dizi dijital şirket kurdu. Bu şirketlerin konkura davet edilip edilmediği ise şimdilik belirsiz.


Konkurda ön plana çıkacak ana unsur verimli reklamcılık ve pazarlama verimliliği. Nike, Kasım 2019'da ürünlerini Amazon'da listelenen ürünlerini geri çekmiş ve e-ticarete ve doğrudan tüketiciye ulaştıracak alternatif yollara yatırım yapmaya devam etmekteydi.


Nike, tanınmış sporcuları ve kültürel ikonları karakterize eden ve sosyal adalet açısından oldukça eleştirel bakış açısıyla hazırlanan son derece etkili reklam kampanyalarıyla tanınıyor. Örneğin, Colin Kaepernick'in oynadığı Dream Loopy pazarlama kampanyası, NFL katılımcısının ABD'deki Siyah bireylere yönelik kötü muameleyi protesto etmek için ülke çapında marş sırasında diz çökmesinden kısa bir süre sonra yayına alınmıştı.


Son olarak Nike'te işler gayet iyi gidiyor. Ayakkabı bölümü 2021 yılının üçüncü çeyrek gelirleri %3 artarak 10.4 milyar dolara ulaştı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page