top of page
Ara

Microsoft, salgın sırasındaki çabaları için çalışanlarına ikramiye verecek

Microsoft, koronavirüsten bir yıldan uzun bir süre sonra birçok çalışanına 1500 dolar ikramiye verecek

Bu hamle, teknoloji şirketlerinin pandemi sırasında çalışanlarını mutlu etme ve birçoğu hala ofislerden uzaktayken etrafta dolaşmalarını sağlama çabalarının bir parçası. Bu tür bir teşvikler, şirketler tesisleri yeniden açarken ve işçiler iş değişikliklerini düşünürken Büyük İstifa olarak adlandırılan korkulan bir eğilimin etkisinin azaltılmasına yardımcı olabilir.


The Verge’in haberi ilk kez bildirmesinin ardından Perşembe günü CNBC’ye konuşan bir sözcü, ikramiyelerin Microsoft’a yaklaşık 200 milyon dolara mal olacağını ve çalışanların geçen yıl müşteriler ve ortaklarla yaptıkları çabaları takdir etmek için bir jest olduğunu söyledi. İlk çeyreğin sonunda şirketin nakit, benzerleri ve kısa vadeli yatırımları 125 milyar doların üzerindeydi.


Microsoft’un baş insan yetkilisi Kathleen Hogan, ikramiyelerle ilgili haberleri Perşembe günü çalışanlara bir mesajla duyurdu. Sözcü, ikramiyelerin Temmuz veya Ağustos aylarında ABD’deki ve yurtdışındaki çalışanlara verileceğini, ancak Microsoft’un kurumsal başkan yardımcılarının ve Microsoft’un GitHub, LinkedIn ve Zenimax yan kuruluşlarının çalışanlarının bunları almayacaklarını söyledi.


Özel ödemeler, teknoloji şirketlerinin Covid çağında çalışanlarına takdir gösterme yollarından biri. Bazı şirketler, yemek ödemelerine yardımcı olmak için çalışanlarına Uber Eats gibi yemek dağıtım uygulamaları için kredi sağladı . Diğer şirketler bakım paketleri dağıttı veya ek izin teklif etti. Puget Sound Business Journal’ın bildirdiğine göre , Microsoft ayrıca bu yılın başlarında işçilere beş ekstra ücretli tatil günü verdi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page