top of page
Ara

McDonald’s dijital teknoloji girişimini Mastercard’a sattı

Fast food zinciri, arabaya servis deneyimini kişiselleştirmek amacıyla, kişiselleştirme ve karar mantığı teknolojisinde uzmanlaşan Dynamic Yield’ı 2019′da satın almıştı

McDonald’s dijital teknoloji girişimini Mastercard’a sattı

McDonald’s Salı günü yaptığı açıklamada, üç yıl önce satın aldığı bir teknoloji şirketini açıklanmayan bir miktar için Mastercard’a sattığını söyledi.


Fast food zinciri, arabaya servis deneyimini kişiselleştirmek amacıyla, kişiselleştirme ve karar mantığı teknolojisinde uzmanlaşmış Dynamic Yield’ı 2019′da satın almıştı.


Bu, şirket için nadir görülen bir satın almaydı ve McDonald’s’ın yirmi yıldaki en büyük anlaşması oldu. Şartlara aşina olan kaynaklar CNBC’ye işlemin değerinin 300 milyon dolardan fazla olduğunu söyledi.


Bugüne kadar, Dynamic Yield’in teknolojisi, dünya çapında çeşitli pazarlarda McDonald’s’ın arabaya servis ve sipariş kiosklarına uygulandı.


Şirketler, Mastercard ile yapılan anlaşmanın Dynamic Yield’in teknolojisini diğer üçüncü taraf işletmelere ölçeklendirmesine izin vereceğini söyledi. McDonald’s, lokasyonlarında teknolojiyi ölçeklendirmeye devam etmek için Mastercard ve Dynamic Yield ile çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.


Anlaşmanın önümüzdeki yılın ilk altı ayında tamamlanması bekleniyor.


McDonald’s hisseleri Salı sabahı, Mastercard’ın hisseleri yaklaşık %2 yükselirken %1′den daha az artışa geçti.


Mastercard ve McDonald’s’ın basın bülteninin tamamını buradan okuyun.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page