top of page
Ara

MacKenzie Scott artık dünyanın en zengin kadını konumunda

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un yazar, hayırsever ve eski karısı MacKenzie Scott, son teknoloji stok artışının ardından dünyadaki en zengin kadını

MacKenzie Scott artık dünyanın en zengin kadını konumunda

NBC News, 2020'nin başından bu yana hisse başına 2.000 $ 'dan 3.500 $' a yükselen Amazon hisselerindeki artışın Scott'ı milyarderler listesinde üst sıralara taşıdığını bildirdi. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Scott şu anda dünyanın en zengin 12. kişisi ve daha önce bu ayrıcalığı elinde bulunduran L'Oréal varisi Françoise Bettencourt Meyers'in bir adım önünde oturan dünyanın 1 numaralı en zengin kadını.


Scott, 2019 boşanmasının ardından, Bettencourt Meyers, Walmart ailesinden Alice Walton ve Mars şeker imparatorluğundan Jacqueline Badger Mars'ın ardından dünyanın en zengin dördüncü kadınıydı. Bu kadınların her birinin net değeri, teknoloji hisselerindeki son artıştan daha az etkilenerek nispeten sabit kaldı.


Scott’ın net değeri şu anda 67,4 milyar dolar olarak belirlenmiş durumda. 2019'da, servetinin Amazon'un o zamanki hisse fiyatına göre 36 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu. Scott, Bezos'tan ayrıldığında çiftin Amazon'daki hisselerinin %25'ini veya tüm şirketteki yaklaşık% 4 hissesini elinde tuttu.


Temmuz ayında Bezos'tan isim değişikliğini ilan eden Scott, boşanmasından bu yana önde gelen bir hayırsever olarak ortaya çıktı. O ay, önceki yıla ait toplam 1.7 milyar dolar olan hayırsever taahhütlerinden bazılarının ayrıntılarını açıkladı.


Bu bağışlar, siyahilerin yoğunlukta olduğu kolejlere ve üniversitelere tarihi bağışlar içeriyordu. Ayrıca zenginler arasında yaşamları boyunca paralarının önemli bir kısmını verme taahhüdü olan Bağış Taahhüdü'nü de imzaladı - dikkate değer bir karar çünkü birlikte söz veren birçok çiftin aksine Scott, aynı sözü vermeyen eski kocasından çok bağımsız bir şekilde yaptı.


Son teknoloji hisse senetleri değerlemelerinde, dünyanın en zengin adamı Bezos'un servetini 205 milyar dolara çıkardı ve onu tarihte 200 milyar doları aşan ilk kişi yaptı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page