top of page
Ara

Jeff Bezos artık 200 milyar dolar değerinde

Jeff Bezos zaten dünyanın en zengin adamıydı. Şimdi net serveti bir kez daha fırladı ve yeni bir rekora imza attı

Bloomberg Billionaires endeksine göre, şirketin hisseleri yükselirken Çarşamba günü Amazon CEO'sunun serveti tahmini 202 milyar dolara ulaştı. Ocak ayından bu yana yaklaşık 87 milyar dolar arttı.


Bezos'un servetindeki patlayıcı büyüme, Amazon'daki (AMZN) holdingleri tarafından yönlendiriliyor. Refinitiv'in verilerine göre şirketin hisseleri son üç ayda yaklaşık %25 ve bu yıl şu ana kadar% 86 arttı.

1994 yılında Amazon'u kuran Bezos, servetiyle rekorlar kırmaya devam ediyor. 2017'de gezegendeki en zengin kişi oldu. Ve geçen ay, tahmini net değeri, yeni bir küresel zirveye işaret ederek neredeyse 172 milyar dolara yükseldi.


Milyarder yalnız değil - diğer teknoloji liderleri, şirketlerinin mal ve hizmetlerine olan talep artmaya devam ettikçe salgın sırasında daha da zenginleşmeyi sürdürdüler.


Bu ayın başlarında, Facebook (FB) CEO'su Mark Zuckerberg, serveti 100 milyar doları aştığı için "centibillionaire - Multimilyoner" olarak adlandırıldı. Net değeri 96 milyar dolar olan Tesla (TSLA) CEO'su Elon Musk, bu olağanüstü statüyü elde etmeye çok yakın. Microsoft (MSFT) kurucusu Bill Gates bunu zaten yaptı.

Ve Apple (AAPL) CEO'su Tim Cook da kısa süre önce milyarder oldu - şu anda dünyanın en değerli - şirketinin hisseleri yükseldi. Cook, şirketlerinin süper zenginler saflarına girmesine yardımcı olmayan nadir bir yönetici örneğidir.


Amazon, Bezos'un en büyük varlığı olsa da, yönettiği tek büyük marka değil. Bezos, şirketin dışında, 2000 yılında kurduğu uzay yolculuğu şirketi Blue Origin ve 2013'te satın aldığı Washington Post gazetesinin de sahibi.


Geçen yıl Bezos ve eski eşi MacKenzie Scott, eski adıyla MacKenzie Bezos boşandıklarını açıkladı. Bu ona çiftin Amazon hisselerinin dörtte birini verdi ve şirketteki %4 hisseye ortak oldu.


Aylar sonra, Warren Buffett ve Bill ve Melinda Gates tarafından dünyanın en zenginlerini servetlerinin çoğunu hayır kurumlarına bağışlamaya teşvik etmek için başlattıkları bir girişim olan Giving Pledge'i imzaladı.


Bloomberg endeksine göre Scott, 65 milyar doların üzerinde bir değere sahip ve onu dünyanın en zengin 13. kişisi konumunda.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page