top of page
Ara

Kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinizi pandemi döneminde nasıl şekillendirebilirsiniz?

Pandemi sırasında başkalarına yardım etmek için şirketinizin gücünden ve uzmanlık alanınızdan yararlanabilirsiniz

Pandemi dünyayı etkisi aldığından beri dünyanın dört bir yanındaki insanlar için hayat çökmeye başladı. Nasıl çalıştığımızdan, çocuklarımızın öğrenme yöntemlerine kadar, hafife aldığımız şeylerin çoğu aniden değişti. Hayatımıza "yeni normaller" girmeye başladı.


Bu gibi zamanlarda, girişimcilerin nihai sonuçtan daha fazlasını yaratan ürünler ve programlar geliştirme sorumluluğu vardır. Hizmetlerini daha güvenli yollardan sunmaktan, mücadele eden aileleri finansal olarak desteklemeye kadar her türlü yolla zorluğun üstesinden geldiler.


Elbette bunlar sosyal mallar, ancak bir dizi girişimci fazladan yol kat etti. İşte pandemi sırasında sosyal sorumluluğun üstünde ve ötesinde gösterdikleri 6 yol.


1. Eğitimi erişilebilir kılmak

COVID-19 birçok ülkede eğitim sistemleri durma noktasına getirdi. Üniversiteler dönemlerini kısa kesti ve geri kalanını sanal olarak tamamlamaları için öğrencileri eve gönderdiler. Daha önce hiç evde eğitim almamış ebeveynler, öğretmelerin görevini yerine getirmek zorunda kaldılar.


Bir girişimci olarak ebeveyn olmayabilirsiniz ama öğrenciydin. Sınıf eğitimi eksikliğinin bıraktığı boşlukları nasıl doldurabileceğinizi düşünün.


Uzmanlığınız doğrultusunda hareket edin ve yeni stratejiler geliştirin. Kendinize kod yazmayı öğrettiyseniz, bir kodlama başlangıç ​​kampı sunabilir misiniz? Belki de uzmanlık alanınızla ilgili bir konuda özel ders hizmeti kurabilirsiniz. Udemy, Linkedin Learning gibi platformlar işe yarayabilir.


2. Bir ürünü dönüştürmek

Girişimciler, pazarın ihtiyaçları değiştikçe ürün geliştirmenin de değişmesi gerektiğini bilirler. Bu hiçbir zaman salgın sırasında olduğu kadar doğru olmamıştı.


Görevinizle başlayın. Bir hemşire çağırma teknolojisi platformu olan Notify, bakıcıların acil durumlara daha erken yanıt vermesine yardımcı olmak için faaliyete geçti. COVID-19 krizi için hastalar ve doktorları arasında temassız iletişimi kolaylaştırmak için bir uygulama oluşturdu.


Yaratıcı olun. Piyasada zaten sahip olduğunuz bir şeye benzer bir konsept fark yaratabilir mi? Eğer bir giyim firmasıysanız, çabuk kuruyan bir maske geliştirebilir misiniz? Peki ya gıda teması için güvenli olan virüsidal plastik ambalaj?


3. Önleme konusunda yukarıda ve öteye gitmek

İnsanlara salgına ayak uydurabilecek bir ürününüz olmasa bile, yine de fark yaratmanın birçok yolu vardır. Müşterilerinizin maruz kaldıkları riskleri düşünün ve temellerini (ve yüzlerini) örtmelerine yardımcı olun.


HyVee tam olarak bunu yaparak manşetlere çıktı. Temmuz ayı sonlarında, orta batı bakkal zinciri, alışveriş yapanlara üç milyon ücretsiz yüz maskesi dağıtacağını duyurdu. Ayrıca mağazalarına, alışveriş yapanlara mesafelerini korumalarını hatırlatmak için tabelalar yerleştiriyor.


İnsanlar iş yaptıkları şirketlerden ipuçları alır. Model olun. Bölgenizde yasal olarak gerekli olmasa bile ekip üyelerinizin yüzlerini örtmeleri konusunda ısrar edin. Müşterilerin ellerini iyice yıkamasına yardımcı olmak için tuvaletlere kılavuzlar asın. Ücretsiz olarak küçük şişelerde el dezenfektanı sunun.


4. Ruh sağlığını öncelik haline getirmek

Salgın herkes için zor oldu, ancak servis çalışanları bunu özellikle zorladı. Sadece çalışırken hayatlarını riske atmakla kalmaz, aynı zamanda çok azı işveren tarafından desteklenen sağlık sigortası alır.


Kahve devi Starbucks, Lyra Health ile ortaklaşa ekip üyelerine 20'ye kadar ücretsiz terapi seansı veriyor. Starbucks, akıl sağlığının finansal bileşenini ele almak için, virüse maruz kalmanın bir sonucu olarak işi kaçıran ekip üyeleri için felaket ödemesini de duyurdu.


Ekibinizin bazı üyeleri ruh sağlığı ile diğerlerinden daha fazla mücadele edecek ve bu sorun değil. Bölgenizdeki akıl sağlığı kaynaklarının bir listesini paylaşın. Sigorta planınızın onlara sağladığı akıl sağlığı yararlarını belirtin. İş yerinde maruz kalma konusunda endişeli olanlara molalarda cömert ve empatik olun.


5. Sosyal bağları güçlendirmeye yardımcı olmak

Milyonlarca insan gibi sizler de ve bizler de, virüsün yayılmasını yavaşlatmak için evde kalmak zorunda kaldık bir süre. Doğru şeyi yaparken sosyal olarak bağlı kalmalarına yardımcı olun.


AT&T, Spring, Verizon ve diğer tüm telekomünikasyon şirketleri, Amerikalıların iletişimde kalmalarına yardımcı olmak için bir taahhüt imzaladılar. Bir müşteri ödeme yapamayacağı için hizmeti sonlandırmamayı, bunun sonucunda ortaya çıkan gecikme ücretlerinden feragat etmeyi ve Wi-Fi bağlantı noktalarını herkese açık hale getirmeyi kabul ettiler.


İşletmeniz o kadar ileri gidemeyebilir, ancak insanların sosyal bağlarını her türlü başka şekilde güçlü tutmalarına yardımcı olabilir. Yalnızca müşterilerinize değil, herkese hitap eden çevrimiçi topluluklar oluşturun. İnsanları birbirleriyle temasa geçiren sanal etkinlikler düzenleyebilirsiniz.


Linkedin canlı yayın konusunda son dönemlerde yaptığı bazı geliştirmelerle oldukça geniş kitlelere ulaşmaya başlamış durumda.


6. Şirketinizin sahip olduğu varlıkları paylaşımını sağlayabilirsiniz.

Şirketinizin sahip olduğu varlıkları tüketicilerle paylaşabilirsiniz.


Bu konuda Koç grubu, pandemi döneminde bünyesindeki çalışanlarının kişisel gelişim ve diğer materyallerinin yer aldığı Koç Akademi'yi genel kullanıma açtığını duyurmuştu. Özellikle, insanların karantina döneminde kendi gelişimleri için bazı eğitimler alma isteğine rağmen dijital içeriklerin toplamında oldukça fazla maliyeti göz önünde bulundurulduğunda, bu hareket tüketiciler tarafından takdirle karşılanmıştı.


İşletmeniz yalnızca topluluklara hizmet etmez; onların bir parçası. Onları korumak için üzerinize düşeni yapın. Etkinizi nasıl en üst düzeye çıkarabileceğinizi düşünün. Pandemi sırasında ve sonrasında, cömertliğiniz daima hatırlanacaktır.


Bu ve bunun gibi onlarca örnekten yola çıkarak, şirketiniz için birçok hamleyi yerelleştirebilir, geliştirebilir ve gerek iç müşteriniz (çalışanla) gerekse dış müşteriniz (hedef kitleniz) ile güçlü bağlar kurarak pandemi sürecinde markanızın sağlığı açısından da güzel işlere imza atmanız olası.


Harekete geçmek için zaman kaybetmeyin. Rakiplerinizin sizin önünüzde yer alması sizin insiyatifinizde.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page