top of page
Ara

Kahve devi Starbucks'ın yeni CEO'su belli oldu

Kahve devi Starbucks, Reckitt'in CEO'luk görevini yürüten Laxman Narasimhan'ı CEO olarak atadı

Kahve devi Starbucks'ın yeni CEO'su belli oldu

Starbucks Perşembe günü, bir sonraki CEO'su olarak Laxman Narasimhan'ı atadı ve dünyanın en büyük kahve zincirinin "yeniden yapılanmasını" üstlenmek için Lysol'un büyük başarılara imza atmasını sağlayan yöneticiyi seçti.


Narasimhan, Durex prezervatifleri, Enfamil bebek maması ve Mucinex gibi markaların üreticisi olan Reckitt'in CEO'suydu. Günün erken saatlerinde bu görevden ayrıldığını duyurdu ve FTSE listesindeki Reckitt'in hisseleri %4 değer kaybı yaşadı.


Starbucks çalkantılı bir süredir zor bir dönemden geçiyor. ABD'deki 200'den fazla mağazası geçen yıl sendikalaştı ve işçiler enflasyonun arttığı bir dönemde daha iyi sosyal haklar ve ücretler için eylemdeydi.


Şirket ayrıca, son dönemde artan malzeme ve işçilik için daha yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalırken, mobil teslim alma ve teslimata kadar uzun ziyaretleri teşvik eden kafelere odaklanarak iş modelini gözden geçiriyor. Ayrıca, Çin'deki pandemi kısıtlamaları, ABD kahve zincirinin en büyük denizaşırı pazarlarından birinde işini olumsuz etkiledi.


Narasimhan, Starbucks'a Ekim ayında katılacak, ancak şirket ve baristalar için daha iyi ücretler ödemeyi, çalışan refahını ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi ve yeniden hayal etmeyi içeren "Yeniden Keşif" planını öğrenmek için birkaç ay harcadıktan sonra Nisan 2023'te yönetimi devralacak.


O zamana kadar, Kevin Johnson emekli olduktan sonra Nisan ayında şirketin dizginlerini üçüncü kez geri alan geçici CEO Howard Schultz, şirkete liderlik etmeye devam edecek.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page