top of page
Ara

JPMorgan kripto para araştırması sonuçlarını paylaştı: "Ethereum mu, Bitcoin mi?"

Dünyanın en büyük bankalarından olan JPMorgan, yatırımcıların "Ethereum mu, yoksa Bitcoin mi?" sorusunun cevabını bir süredir araştırıyordu. JPMorgan'a göre Ethereum, Bitcoin’den daha iyi doğru bir seçenek

JPMorgan kripto para araştırması sonuçlarını paylaştı: "Ethereum mu, Bitcoin mi?"

Piyasa değeri olarak dünyanın en büyük bankası kabul edilen JPMorgan Chase, son zamanlara kadar kripto para sektörüyle ilgili genelde olumsuz yorumları ile gündeme gelen bankalar arasında. Özellikle CEO Jamie Dimon'un, kripto paraların değersiz olduğunu düşündüğüne yönelik açıklamaları tepki toplamıştı. Fakat banka, kripto para sektörü hakkındaki fikirlerini ve değerlendirmelerini paylaştırmaya devam ediyor.

JPMorgan, son paylaştığı raporunda kripto para yatırımcıları arasında da bir en çok sorulan sorulardan olan ‘Bitcoin mi, Ethereum mu?’ sorusuna cevap verebilmeyi umuyor. Şirketin paylaştığı rapora göre Ethereum, yatırımcılar için Bitcoin’den daha iyi bir tercih olabilir. Ethereum, 2021 yılında %500’den fazla değer kazanmışken Bitcoin’deki artış %96 civarlarında kaldı.

Ethereum’un kullandığı teknoloji çok daha güvenilir

JPMorgan, neden Ethereum’un daha bir seçenek olduğu konusunda farklı bir görüşe sahip. Şirket, Ethereum’un temelinde yer alan teknolojinin faydalarına dikkat çekti. Ethereum, günümüzde merkezi olmayan finans (DeFi) endüstrisinde ve aynı zamanda NFT’ alanında sektörün öncüsü durumunda. JPMorgan, Ethereum’un Bitcoin’e göre daha yüksek reel getirilere daha dayanıklı olduğunu da belirtti.


Ethereum, yatırımcıların ilgi odağı

Diğer bir yandan Birleşik Krallık’ta Investing tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, yatırımcıların %52’sinin Etherum’a yatırım yapmayı planlıyor. Investing’ten Jesse Cohen, birçok kişinin ETH’nin fiyatının 2022’de iki katına çıkmasını beklediğini belirtti.


Aslında benzer bir şekilde, Bitcoin’in yükseliş hızının yavaşlamasının oldukça normal olduğunu ve en yüksek seviyeye ulaşmasından sonra büyümenin yavaşlaması olağan durumlar arasında yer alması, ana akımda kabul görme hızının önümüzdeki yıl daha fazla ivme kazanmasının olasılıklar arasında gösteriliyor.


Bu haber, bir yatırım tavsiyesi değildir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page