top of page
Ara

İstanbul merkezli lojistik girişimi Yolda, ilk turda 1,9 milyon dolar yatırım aldı

İstanbul'un nakliye teknolojisi girişimi Yolda, Speedinvest liderliğindeki bir yatırım turunda 1,9 milyon dolar topladı

İstanbul'un nakliye teknolojisi girişimi Yolda, Speedinvest liderliğindeki bir yatırım turunda 1,9 milyon dolar topladı

İstanbul'un nakliye teknolojisi girişimi Yolda, Speedinvest liderliğinde, Collective Spark ve Marcus Mosen, Stefan Kalteis ve Runtastic'in kurucu ortağı Florian Gschwandtner dahil olmak üzere önceki melek yatırımcılar tarafından yönetilen bir yatırım turunda 1,9 milyon dolar topladı.


Finansmanın, operasyonları Avrupa'ya genişletmek, ekip büyüklüğünü ikiye katlamak ve yeni teknolojilerin kurum içinde geliştirilmesi yoluyla otomasyonu ve operasyonel verimliliği artırmak için kullanılması planlanıyor.


2020 yılında C. Murad Özsert ve Volkan Özkan tarafından kurulan Yolda, B2B müşterilerinin tüm lojistik operasyonlarını yönetiyor. Çoklu gönderi talepleri, takip ve lojistik operasyonel performansın tümü platformda yönetilebilir ve izlenebilir.


Yolda'nın Benzersiz Satış Teklifi, “kamyon yükünden daha az” gönderilerdeki uzmanlığı olmasıdır. Bunun anlamı, Yolda'nın birden fazla nakliyeciden gelen yükleri koordine edebilmesi ve her bir kamyondaki mevcut kargo alanını en üst düzeye çıkarabilmesi, bunun sonucunda maliyetlerin düşmesi ve daha fazla kamyonun yoldan ve havada karbonun tutulmasıdır.


“Avrupa'daki tüm kamyon hareketlerinin yüzde 30'dan fazlası boş gidiyor. Yolda CTO, C. Murad Özsert, LTL odağımız, Türkiye'de ve Avrupa'da otoyollarda boş veya verimsiz hareketleri en aza indirmeye yardımcı oluyor” diyor.


Yolda, 50'den fazla lojistik şirketi ve binlerce bireysel taşıyıcı ile ortaklık kurarak modelini Türkiye'de stres testi yaptı. Başlangıç, 400'den fazla kurumsal ve KOBİ müşterisini rapor ediyor ve bugüne kadar 15.000'den fazla sevkiyat gerçekleştirdi.


“Volkan ve Yolda ekibiyle ortak olmaktan çok mutluyuz. Volkan'ı Speedinvest'in Türkiye'deki ilk yatırımı olan Iyzico'daki zamanından beri tanıyoruz. Speedinvest'ten Dr. Julian Blessin, Yolda'nın birden fazla gönderiyi birleştirerek müşteri maliyetlerini ve karbon emisyonlarını azaltma konusundaki kararlılığından kaynaklanan güçlü büyümesi, bizi bir kez daha birlikte çalışma zamanının geldiğine ikna etti” diyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page