top of page
Ara

İletişim kampanyalarını sosyal medya mecralarına entegre etmenin püf noktaları

Güncelleme tarihi: 13 May 2021

Müşterilerinize sunduğunuz her yeni medya planı bir değil iki değil tüm sosyal medya platformlarını içermeli

İletişim kampanyalarını sosyal medya mecralarına entegre etmenin püf noktaları

Dijital stratejilerin uyum içinde çalışması ve birbirini tamamlaması gerekir, birbirine karşı çalışmaması gerekir ve bu, ufkunuzu bu duvarlı bahçelerin ötesine genişletmenin en iyi stratejiniz olduğu yerdir.


Öyleyse, programatik ve sosyal kitle erişimini düşünün.


Her iki ortamda da benzersiz bir erişim ve önemli bir nüfus boyutu vardır. Genel olarak konuşursak, herkes sosyal medyayı kullanmazken hemen hemen herkesin interneti genel olarak kullandığını söyleyebiliriz. Bunu göz önünde bulundurursak, programatik doğal olarak daha önemli bir erişime sahiptir.


Pek çok yönden dijital olarak var olmak, hedef kitlenizi, özellikle daha anlayışlı bir ruh halindeyken alakalı kanallarda yakalamanızı sağlar. Aynı zamanda hedef kitlenizin kullandığı dijital kanallarda da bulunmak anlamına gelir.


Facebook'un dışında hayat var, gerçekten var!

Reklamverenler genellikle kendilerini sosyal kanallarda kampanyalar yürütürken bulurlar ve programatiğin stratejilerini nasıl tamamlayabileceğini düşünmezler.


Programatik ve sosyal reklamcılık, reklamverenlerin yapmasına izin verdikleri şeyde esasen aynıdır, yani reklam satın alma sürecini reklamveren tarafından belirlenen parametrelere göre otomatikleştirmek.


Ana fark ne? veya faydası var mı? Programatik çözümleri dahil etmek, reklamlarınızın satın alındığı ve sunulduğu yeri değiştirecektir.


Sosyal reklamcılık, örneğin Instagram. Standart bir Instagram kampanyası yürüttüğünüzde, reklamınız Instagram beslemesinde normal bir gönderi gibi görünecek ve Instagram dünyasından izole olacaktır.


Alternatif olarak, programatik reklamlar, özel bir anlaşma veya herkesin katılabileceği açık artırma satın alma yoluyla yerleştirilmiş bir dizi farklı web sitesinde görünebilir. Bu farklılıkları anlamak, reklamveren olarak ek dijital reklamcılık seçeneklerini keşfederken daha donanımlı olmanızı sağlar.


Sonuçta müşterilerin beklentilerini karşılamak çok zor görünüyor, değil mi?


Programatiği sosyal ile birleştirmenin ve dönüşüm hunisinde ilerledikçe yaratıcı mesajlardan haberdar olmanın getireceği avantajlardan bazılarını inceleyelim.


Mesajı araçla eşleştirin

Peki, reklamverenler için ortak bir endişe nedir? Yayın sıklığı. Reklam mesajlarınızı açık borsa, yayıncı anlaşmaları, duvarlarla çevrili bahçeler vb. Arasında nasıl sınırlarsınız?


Net bir şekilde yapamazsın. Ama dürüst olmak gerekirse, buna gerek yok - bunu hafifletmenin bir yolu var.


Bir reklamın bir veya iki versiyonunu tanıtıyorsanız ve aynı mesajı görüntülü, yerel, sosyal ve arama yerleşimlerinde genişletiyorsanız, hedef kitleniz her seferinde aynı reklamı görüyor olabilir, bunu göz önünde bulundurun.


Gerçekten en sevilen marka olmak istiyor musunuz?


Dönüşüm hunisinin aşamasını veya hedeflemeyi hesaba katmadan aynı mesajı iletmek, tüketici tükenmişliği ve olumsuz marka hatırlama riskini alırsınız.


Peki ya çözüm? Mesajlaşmayı kanala göre ayarlamayı deneyin.


Farklı kelimeler kullanırken tutarlı mesajlar iletmek önemli olsa da, her bir reklamın özelliklerine ve ortamına uygun, tutarlı bir hikaye oluşturmak istersiniz. Instagram hikaye reklamınızdaki metin, büyük afiş reklamınıza tam olarak uymayabilir. Ve bir Instagram hikayesi, bir LinkedIn reklamıyla aynı boyutta değildir. Kullanmakta olduğunuz platforma bağlı olarak gerekli ayarlamaları yapmak, uyumlu marka mesajlarını iyileştirmek için tüm farkı yaratacaktır.


Sonuçta, kimse okumak için gözlerinizi kısmanız gereken 320 × 50'lik kalabalık bir mobil reklamı sevmez.


Her şey satın alma hunisindeki sıralamayla alakalı

Her platform ve kanal, pazarlama ve satış huninizde farklı şekillerde rol oynamalıdır. Güzel bir marka hikayesi anlatmak için bir kitabın bölümlerini bir araya getiriyor gibisiniz.


Amaç bu.


İş hedefinizi ve taktiklerinizle ilgili KPI'ları belirledikten sonra, muhtemelen kampanyalarınıza geleneksel bir dönüşüm hunisiyle yaklaşıyorsunuz: üst kısım farkındalık kısmı, orta kısım üzerinde düşünmeye odaklanıyor ve alt kısım son işlem veya dönüşüm noktasıdır.


Dönüşüm hunisinin üst kısmında bulunan programatik, erişim sağlamaya yardımcı olur.


Standart demografik, amaç ve ilgi alanı hedeflemenin yanı sıra 1. ve 3. taraf verilerinden yararlanmak bu aşamada iyi bir temel oluşturur. Programatik reklamcılık birçok sitedeki kullanıcılara ulaşabildiğinden, yeni müşteriler bulmak, site ziyaretlerini teşvik etmek ve kullanıcı havuzunuzu bir sonraki aşamaya geçmeye teşvik etmek için kullanılabilir.


Dönüşüm hunisinin üst kısmındaki içerik, marka farkındalığına odaklanır ve kullanıcıları aniden bir eylemi tamamlamaya çağırmaz, bunun beklentisinde olmak biraz hayalcilik olabilir.


Markanızın bulunduğu sektörle ilgilenenlere, gerçekten hiçbir şey yapmalarını istemeden içerik sunmak, müşteri ilişkileri için mükemmel bir başlangıçtır.


Aslında, açık marka mesajları ve basit ifadeler, reklamverenlerin bir sohbet başlatmasına yardımcı olabilir - dönüşüm hunisinin alt kısmındaki girişimlerinize doğru ilerlerken devam edebileceğiniz bir sohbet. Çünkü söyleyecek hiçbir şey kalmadan dibe inmekten daha kötü bir şey olamaz! Öyleyse, marka odaklı görüntülü veya video reklamlar, markanızın web sitesi, SSS, blog gönderileri gibi içeriğe yönlendirin, markanızı yararlı temalarla ilişkilendirmenin tüm yollarıdır.


Kullanıcı markanızla tanıştırıldığına göre artık onları eğitim içeriğiyle okula götürme zamanı. Dönüşüm hunisinin ortasına geldik.


Burada daha detaylı içeriği sergileme fırsatınız var. Demografiniz için önemli soruları yanıtlayan veya belirli sorunları çözen içerik geliştirin. Amaç, bu aşamada kullanıcıların ilgisini çekmek ve yerel veya video reklamlarla programatik kampanyalar yürütmektir. Kullanıcıları web seminerleri, e-Kitaplar, örnek olay incelemeleri ve kılavuzlar gibi yararlı araçları keşfetmeye çağıran reklamlar, dönüşüm hunisinin üst kısmındaki içerikten harika bir segmenttir; bu aşama, dönüşüm hunisinden aşağı inen daha nitelikli bir kitleyi kategorize etmektedir.


Sosyal nereden geliyor?

Burada daha büyük kişi olacağız ve kendi kendine hizmet veren bir programatik reklamcılık platformu olsak da sosyal medyanın genel dijital pazarlama kampanyalarındaki rolünden bahsetmek gerekir.


Bu aşamada sosyal bağlantı kurmak, stratejileri bir araya getirmenin harika bir yoludur. Sosyal reklamlar ek bilgi sağlayabilir ve önceden gördükleri yerel ve video reklamları tamamlayabilir.


İlgi oluşturmak için programatiğin geniş erişimiyle başlarsınız ve ardından kullanıcıların sosyal kanallarında aşina oldukları bir konuşma yaklaşımı uygularsınız.


Tamam, neredeyse sonuna geldik - huninin sonuna geldik. Endişelenmeyin, bu en altta olmanın işe yaradığı ender zamanlardan biridir!


Şimdi, demo sürecinde gelen soruları veya endişeleri yanıtlamanın veya web sitenizin iletişim formlarını keşfeden veya check-out sırasında alışveriş sepetini terk edenlere kendinizi yeniden sunmanın tam zamanı.


Markanıza ilgi gösterenleri yeniden hedeflemek ve dinamik olarak yeniden hedeflemek, dönüşümde iğneyi hareket ettirmek için son girişiminizdir. StackAdapt pikselinizin ve sosyal medya piksellerinizin doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olmak, mükemmel izleme ve yeniden hedefleme uygulamalarına olanak tanır.


Sonunda ne olacak?

Nihayet tüm ince besleyici ve tatlı müşteri ilginizin karşılığını almanın zamanı geldi, artık başardınız.


Kampanyalarınız için çok kanallı bir yaklaşım geliştirirken hangi kanalın ve mesajın dönüşüm hunisinin hangi aşamasına uygun olduğunu ve hangi tür hedeflemeden yararlanılacağını dikkatlice belirlemek önemlidir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page