top of page
Ara

McDonald's ve Netflix iş birliği başarısı: McBaguette

McDonald's ve Netflix'in, başarılı iş birliğini hatırladınız mı?

McDonald's ve Netflix iş birliği başarısı: McBaguette

Dünyaca ünlü fast-food zinciri markalarından McDonald's ve Netflix'in imzasını taşıyan bir kampanya kapsamında, Fransızların beğenisine sunulan McBaguette menüsünün lansmanı gerçekleştirildi. Bu kampanya, popüler dizisi Emily in Paris'in üçüncü sezonuna entegre edildi.


Fransa'da faaliyet gösteren pazarlama ajansı Savoir, küresel trendlere uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve sosyal medya yeteneklerini güçlendirmek amacıyla bu işbirliğine katıldı. Dizide, Emily'nin hikayesinin anlatıldığı ve zaman zaman pazarlama dünyasının bilinmeyenlerine değinildiği dizide, Emily'nin McDonald's'ı ajansının müşterileri arasına katmak için çabaları ve Fransızlar için McDonald's'ın değerini keşfetme amacıyla hazırladığı kampanyanın hazırlık süreci ekrana getirilerek, McBaguette'in lansmanı organik bir şekilde gerçekleştirildi.


Bu işbirliği kapsamında, dizinin yayınlanmasıyla eş zamanlı olarak, Emily'nin dizide "un petit plaisir" (küçük bir lüks) olarak pazarladığı Emily in Paris menüsü Fransa'daki McDonald's restoranlarında beğeniye sunuldu. Bu menüde yanında ahududulu ve çikolatalı makaronlar da sunuldu.


Netflix, pandemi etkilerinin azalmasıyla birlikte, özellikle son dönemde abone sayısının azaldığı çeyreklerin ardından gelirlerini korumak için yeni bir reklamlı abonelik modeli başlattı. Aynı zamanda Microsoft'un platformu satın alma dedikodularının artmasıyla da öngörülemez bir dönemden geçti.


Yoğun gündemine rağmen şirket, gelirlerini yeni işbirlikleriyle korumaya çalışıyor. Platform, Drive to Survive ve Headspace Guide to Meditation gibi markalı içeriklere ev sahipliği yaparken, Stranger Things, Money Heist, Sex Education gibi dizilerde ürün yerleştirme stratejilerini kullanarak alternatif gelir modelleri oluşturma yoluna gidiyor. Bu şekilde abone kayıplarını telafi etmeyi hedefliyor.


Son dönemde ürün yerleştirme stratejisinin etkisini yitirdiği düşüncesi yoğun olsa da, reklamdan çok içeriğin ön plana çıktığı projelerin organik içerikler sunması ve beklentilerin üzerinde başarı elde etmesi, bu tarz stratejilerin başlangıçta "büyük risk" olarak değerlendirilmesini engelliyor.

0 yorum
bottom of page