top of page
Ara

Ikea, 'daha zengin müşteri içgörüsü' elde etmek için dijitali nasıl kullanıyor?

Tüketicilerin sürdürülebilir tüketim arzusunu daha iyi anlayarak Ikea, "insan merkezli, bilinçli gündeminin" bir parçası olarak bir dizi yeni girişimi hayata geçirebildi

Ikea, 'daha zengin müşteri içgörüsü' elde etmek için dijitali nasıl kullanıyor?

Ikea, dijital içgörüyü daha geleneksel müşteri araştırmalarıyla bir araya getirerek tüketicileri ve markadan ne istediklerini daha iyi anlayabildi.


İsveçli perakendeci 77 yıl önceki kuruluşundan bu yana kendisini “insanların yerine koyuyor” ve hangi mobilyaların geliştirileceğine karar vermesine yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanındaki evlerinde zaman geçiriyor.


Ancak Ikea’nın dijital müdürü Barbara Martin Coppola’ya göre dijitalin yükselişi, markanın müşterileri daha ayrıntılı bir şekilde anlamasına olanak sağladı.


Marka danışmanlığı şirketi Wolff Olins'in ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Dijital yetenekleri [geleneksel araştırmalarla] bir üst seviyeye çıkarırsak, daha da zengin içgörüye sahip olabiliriz," dedi.

"Her gün, günün 24 saati, tıklamalar ve ifadeler aracılığıyla ve dijital ortamda gerçek zamanlı olarak mümkün olan bu diyalog aracılığıyla insanların ne istediğine dair geri bildirim alıyoruz. Her ikisini de birleştirdiğinizde, size çok zengin bir içgörü ve evdeki yaşam hakkında derin bir anlayış sağlar, bu da daha sonra dünyanın dört bir yanındaki birçok insana bağlanmanıza ve daha iyi hizmet vermenize yardımcı olur. "

Ikea'nın araştırmaya yönelik bu katmanlı yaklaşımın bir sonucu olarak edindiği temel bilgilerden biri, insanların sürdürülebilir tüketim istediği gerçeğiydi ve bu da Ikea'nın geçen yıl "geri satın alma" hizmetini başlatmasına neden oldu.


Girişim, eski Ikea mobilyalarından kurtulmak isteyen herkese, onu perakendeciye geri satma fırsatı veriyor ve bu da daha sonra onu "pazarlık köşesi" departmanı aracılığıyla yeniden satacak.

Dijital gündemimizin genel küresel sorumluluğuna sahibim ve insan merkezli, bilinçli bir gündemin ilerleyen her marka için olmazsa olmaz olacağını düşünüyorum.

Martin Coppola, Black Friday'de başlatılan girişimin "büyük ölçüde başarılı" olduğunu, ancak Covid çevresindeki güvenlik kısıtlamaları nedeniyle geçici olarak duraklatıldığını söyledi.

"[Mobilya] kullanarak ve onu geri vererek, mobilyayı kullanmanıza ve ardından ikinci bir yaşam için başkalarına vermenize olanak tanıyan yeni bir iş modeli olan dairesel bir Ikea başlatıyoruz. Bir hizmet olarak mobilya, uygulamaya koyduğumuz bir şey ve 2030'a kadar Ikea'da pek çok kişinin keyif alması için dairesel iş modellerine sahip olacağız."

Martin Coppola, Ikea'nın değer odaklı bir perakendeci olarak ününü göz önünde bulundurarak, sürdürülebilir yaşamın tüketicilere daha fazla maliyet oluşturmamasının önemli olduğunu söyledi, bu nedenle marka, insanları yeniden satmak gibi "fark yaratmak için basit, uygun fiyatlı adımlar atmaya" teşvik ediyor. mobilya veya LED ampullere geçiş.


“Sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda, genel olarak, bugün çoğu zaman bir fiyat primiyle geliyor. Müşterilerimize ve iş arkadaşlarımıza daha sürdürülebilir yaşamanın bir prim ödememesi gerektiğini göstermek istiyoruz ”diye ekledi.


Kadın liderliğinin faydaları

Martin Coppola'nın da tanımladığı gibi, bilinçli bir marka olmanın bir başka yanı da, şirket içinde çalışan kişilere adil ve “özünde insan hakları” muamelesi görmesini sağlamaktır. Bu yüzden Ikea'daki yöneticilerin %50'si kadın.


“Teknoloji sektöründen gelince, bunun şirkete yenilik, açık fikirlilik, kapsayıcılık ve sonuç olarak ne kadar fayda sağladığını görmek benim için açık bir sürpriz oldu” dedi.


"Şirket, içinde oynadığımız toplumu yansıtmadan önce %50 [kadın liderler] elde edilmeden tüm şirketleri pes etmemeye çağırıyoruz."


Sürdürülebilirliğe ve çalışanları tarafından doğru yapmaya odaklanma, Martin Coppola'nın bu işe katılması nedenidir.

"Değere dayalı, çok güçlü, insan odaklı bir marka olduğu için Ikea'ya gittim" dedi. "Bu, son derece bilinçli bir marka ve şirketi dijitalleştirme, şirketi sonraki dönem için dönüştürme ve daha birçok insana uyacak şekilde dönüştürme çalışmalarıma anlam katıyor."

Martin Coppola, gelecekte başarılı olacak işletmelerin fark yaratacak ve şirketin refahını çalışanlarının veya gezegenin önüne koymayacağına inanıyor.


"Yalnızca kısa vadeli kârlara odaklanmak yerine, onlar [şirketlerin] daha geniş bir perspektif almak ve toplum ve genel olarak dünya üzerinde olumlu bir etki [yapmak] için kararlarını dikkatlice dengelemeleri gerekiyor" dedi.

"Dijital gündemimizin genel küresel sorumluluğuna sahibim ve insan merkezli, bilinçli bir gündemin ilerleyen her marka için olmazsa olmaz olacağını düşünüyorum. Bu sadece yapılacak doğru şey değil, aynı zamanda iş açısından da mantıklı. "

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page