top of page
Ara

IBM kuantum bilgisayarları birçok bazı görevi aylar değil saatler içinde tamamlayabiliyor

Sistemlerin geleneksel bilgisayarlardan çok az yardımı var

IBM kuantum bilgisayarları birçok bazı görevi aylar değil saatler içinde tamamlayabiliyor

Kuantum bilgisayarlar geliştikçe, bazı durumlarda geleneksel bilgisayarların dizginlerini almaktan çok uzaktalar. Ancak IBM onları daha pratik hale getirebilirdi. Teknoloji öncüsü, yinelemeli devre uygulamasına bağlı görevler için 100 kat hızlandırma sağlamak için yeni bir program yürütme ortamı olan Qiskit'i "klasik" ve kuantum hesaplama dengesi ile birleştirmenin bir yolunu buldu. IBM, aylar süren hesaplamaların yalnızca saatler alacağını söyledi.


Qiskit kendi başına daha fazla devrenin "çok daha hızlı" bir hızda çalışmasına izin verir ve kuantum programlarını saklayabilir, böylece diğer kullanıcılar onları çalıştırabilir. Bununla birlikte, programları kuantum makinelerinin yanında bulunan geleneksel donanıma da yükler. Siz sormadan önce, bu gerçekten hile değil - hareket, bir kullanıcının bilgisayarı ile kuantum çipi arasındaki gecikmeyi azaltmak içindir.


IBM, 2021'de bir ara Qiskit'i piyasaya sürmeyi bekliyor. Yol haritası, 2022'ye kadar daha geniş bir devre yelpazesini ve dolayısıyla daha geniş bir bilgi işlem zorlukları yelpazesini ele alan kuantum sistemlerine de sahip. 2023'teki yeni kontrol sistemleri ve kütüphaneler, IBM'in sistemleri çalıştırma hedefine ulaşmasına yardımcı olacak 1.000 veya daha fazla kübit ile şirketi, teknolojinin herhangi bir bilgi işlem görevinin üstesinden gelebileceği tam kuantum üstünlüğüne yaklaştırıyor.


Şirket, önlerinde uzun bir yol olduğunu hemen kabul etti. Mevcut kuantum teknolojisini en eski bilgisayarlara benzetti - yani, çok sayıda manuel programlama gerektirdiler ve artık önemsiz görünen iş yüklerini tamamlamak yıllar aldı. İdeal olarak, Qiskit ve geliştirilmiş donanım, uzak bir ana bilgisayardan olsa bile herkesin kuantum hesaplamayı kullanabileceği bir güne yol açacaktır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page